Filip Dewinter (Photonews)

Filip Dewinter (Photonews)

Binnenland politiek

Vlaams Belang wil dat Antwerpse gemeenteraad vervroegd bijeenkomt

Belga Press Agency

Vlaams Belang wil dat de Antwerpse gemeenteraad vervroegd bijeenkomt naar aanleiding van het drugsgeweld in de stad. Om het hoofd te bieden aan de situatie, stelt de partij onder meer voor om het leger in te zetten voor patrouilles, zo klinkt het maandag in een persbericht.

Vorige week was er nog een reeks nachtelijke explosies in Borgerhout waarbij onderzocht wordt of er een verband zou zijn met het drugsmilieu. Vlaams Parlementslid en Antwerps gemeenteraadslid Filip Dewinter vindt alleszins dat het “tijd is dat er andere en efficiëntere middelen worden ingezet dan de huidige”. Volgens Dewinter verlamt de politieke strijd tussen N-VA , de partij van burgemeester Bart De Wever, en de Vivaldi-regering een efficiënt beleid. 

Concreet wil de partij dat er een nationale crisiscel wordt opgericht die het veiligheidsbeleid coördineert. “Het garanderen van de veiligheid van de burger is de eerste taak van de overheid”, klinkt het. De Winter wil daarom dat de Antwerpse gemeenteraad vervroegd bijeenkomt. De oppositiepartij wil er burgemeester De Wever ter verantwoording roepen. Vlaams Belang wil ook dat het leger wordt ingezet voor patrouilles en pleit onder meer voor een samenscholingsverbod in bepaalde straten alsook een nultolerantie tegen drugshandel.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

17 gedachten over “Vlaams Belang wil dat Antwerpse gemeenteraad vervroegd bijeenkomt”

 1. Dit werd decennia geleden al voorspeld maar de beleidsmakers hebben kwaadwillig alle rode lichten genegeerd. Binnen enkele jaren is er een Neurenberg 2.0. Met in de beklaagdenbank Angela Merkel, Guy Verhofstadt, pater Leman, linkse academici, de cultuursector, de VRT, de hoofdredacteurs van de media en de directeurs-generaal van het katholiek onderwijs en het GO. Aanklacht: het aanzetten van haat tegen de eigen bevolking, met als doel de vernietiging van de eigen cultuur, importeren van apartheid, faciliteren van religieus fanatisme, vernieling van sociale zekerheid, en aanzetten tot burgeroorlog.

 2. Dat de politici eerst even de hand in eigen boezem steken.
  Het versleuterd communicatiesysteem dat in grote mate gebruikt werd door de drugsmafia werd ontrafeld, wat een heel goede zaak was. Onmiddellijk staan politici te drummen voor camera’s en microfoons om het heuchelijke nieuws met veel poeha te verkondigen en te becommentarieren.
  Die drugsbendes hebben genoeg middelen om in de kortste keren een ander systeem in gebruik te nemen zodat de resultaten van de inspanningen van de SW-specialisten, die de versleutering ontrafelden, in rook opgaan.
  Die tijding had super geheim moeten blijven zodat de drugsmafia rustig voort kon gaan met het systeem van Encrochat zodat nog veel meer criminaliteit aan het licht kon komen.
  Het leger inzetten met op elke straathoek een patroulle is onmogelijk want het grote onheil geschiedt in de haven, niet in de binnenstad waar er met explosies en geweervuur terreur gezaaid wordt.

 3. Ons leger stelt niet veel meer voor en dan nog krijgt pocowoko-links er bij de idee alleen jeuk van. Beter zou zijn onverwijld de oude rijkswacht weer te activeren. Dat zal in A’pen dan weer verzet bij Vooruit oproepen, want de uitschakeling van dit keurkorps was een cadeau van Tobback. Om de lieve vrede binnen de meerderheid te bewaren zal er dus niets gebeuren. Trouwens, het is de bevoegdheid van de federale regering en daar zitten teveel electoraal belanghebbenden die hun kiesvee niet willen schofferen.

 4. Op 28.09.2018 verklaarde de Antwerpse burgemeester Bart Dewever in Knack:” Op bepaalde fenomenen zoals drugs zetten we zwaarder in en boeken we nog betere cijfers”.
  Tja, verslaafdheid begint met verlies van de realiteit.

Plaats een reactie

Delen