Sander Loones (N-VA): “De begroting van Alexander De Croo is een totale ramp”

De begroting van De Croo is een totale ramp, vindt N-VA-Kamerlid Sander Loones. Eigen redactie

Cultuuroorlog

VRT bindt in: Geschrapte afleveringen F.C. De Kampioenen opnieuw online

Simon Segers

VRT zal de verwijderde afleveringen van het populaire programma F.C. De Kampioenen terug beschikbaar stellen op hun streamingkanaal VRT Max. De beslissing is het gevolg van een aanpassing van het publicatiebeleid van de omroeporganisatie.

In juli raakte bekend dat 18 afleveringen van de reeks niet langer zouden uitgezonden door de VRT en online eveneens zouden verdwijnen. Het ging voornamelijk over afleveringen met vermeende racistische grappen en met gastacteurs die veroordeeld zijn voor verkrachting of bezit van kinderporno. Televisiekijkend Vlaanderen bleek misnoegd met de beslissing van VRT. Zo startte een F.C. De Kampioenen-fan een petitie die ondertussen ruim 83.000 keer ondertekend werd.

Normen en waarden van de Vlaamse samenleving vandaag

Als reactie besloot de Programmacharterraad van de omroep haar eigen publicatiebeleid onder de loep te nemen. Tot nu waren er drie redenen om een publicatiestop in te voeren:

  • 1. Er zijn objectieve, bijvoorbeeld contractuele, redenen waardoor VRT materiaal niet meer mag uitzenden.
  • 2. Een voor het programma belangrijk persoon is veroordeeld voor ernstige, criminele feiten (denk maar aan veroordeelde pedofielen). Dat ligt in lijn met het beleid van de andere Vlaamse mediagroepen.
  • 3. Taalgebruik, situaties en handelingen in ouder aanbod stroken niet meer met de normen en waarden van de Vlaamse samenleving vandaag.

Die eerste twee criteria zullen nog steeds toegepast worden bij toekomstige evaluaties. De derde reden zal echt niet langer leiden tot een publicatiestop, maar tot de inclusie van een disclaimer om de kijker te waarschuwen voor de “achterhaalde normen” in de bewuste aflevering. “VRT verhoogt zo de nuance rond programma’s met een maatschappelijke gevoeligheid”, verklaarde de zender.

Alleen online

Hoewel het aanbod hersteld wordt, zullen de geschrapte afleveringen niet opnieuw vertoond worden tijdens heruitzendingen. “Een programma dat afwijkt van het normenkader van vandaag zal – na advies van de Programmacharterraad – niet meer actief gepromoot worden en zal niet opgenomen worden in het lineaire uitzendschema”, aldus VRT. “Het is wel nog terug te vinden via de zoekfunctie op VRT MAX.”

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/07/zestien-afleveringen-f-c-de-kampioenen-niet-meer-beschikbaar-onder-andere-door-vermeend-racisme/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

6 gedachten over “VRT bindt in: Geschrapte afleveringen F.C. De Kampioenen opnieuw online”

  1. Pffff, ik kijk al meer dan twee jaar niet meer naar de staatszenders, sinds alle zenders met hun covidleugens begonnen, stopte het bij mij en daar heb ik nog geen seconde spijt van. Ik kijk nu reclamevrije programma’s die ik zelf kies.

  2. Om het met een woke woord te noemen: onmenselijken; dat is nog altijd toegestaan en wordt zelfs nog aangemoedigd door de VRT. Uiteraard alleen als het om politici gaat die “verkeerd” zijn maar waarvan de partij het grootste aantal vertegenwoordigers heeft van Vlaanderen. Overbetaald hangbuikvarken Fien Germijns werd helemaal niet terecht gewezen voor haar uitlatingen over VB politci. Zo correct is de VRT dan wel.

  3. Op basis van welke imaginaire autoriteit waant en bazelt de PoCo-Propaganda zender V(?).R.T. over vermeend “achterhaalde normen”(sic) ? Zou er dan enigerlei wettelijke verplichting tot politiek-correcte verdwazing gelden ? Snoei drastisch in de subsidies zodat PoCo-propagandisten dienen ontslagen te worden ! Geen objectief-correcte attitude en dito programmering , dan ook geen subsidies meer van ONS belastinggeld aan die PoCo-propaganda toeter !

Plaats een reactie

Delen