Meer dan 80 Joodse graven beschadigd in Charleroi: misschien waren het koperdieven

Meer dan 80 Joodse graven beschadigd in Charleroi: misschien waren het koperdieven. Belga

Cultuuroorlog

Stranger Things-acteur noemt fans “racistisch” omdat mede-castleden meer volgers hebben

Simon Segers

Caleb McLaughlin, een 20-jarige Amerikaanse acteur die bekendheid vergaarde dankzij de hitserie Stranger Things op Netflix, noemt de fans van de show racistisch. Zijn mede-acteurs hebben namelijk meer volgers op sociale media.

“Bij mijn eerste verschijning op Comic Con stonden sommige mensen niet in mijn rij omdat ik zwart ben”, zei hij tijdens een podiumverschijning op de Heroes Comic Con in Brussel. Hij legde verder uit dat een Stranger Things-fan hem niet leuk vond omwille van onpopulaire handelingen die McLaughlins personage in de serie had begaan. “Zelfs nu volgen of steunen mensen me niet omdat ik zwart ben.”

Prachtige chocoladehuid

De acteur was 14 jaar toen de serie van start ging. “Toen ik jonger was, had ik er veel last van. Waarom ben ik de minste favoriete? Waarom heb ik geen volgers? Ik zit in dezelfde reeks als iedereen”, sprak hij verder. McLaughlins ouders vertelden hem dat de achterliggende reden zijn huidskleur was. “Omdat ik geboren ben met deze prachtige chocoladehuid, in tegenstelling tot de anderen. Daarom probeer ik met mijn platform positiviteit en liefde te verspreiden, want ik geef geen haat terug aan wie haat aan mij geeft”, besloot McLaughlin. Caleb McLaughlin heeft momenteel 15,4 miljoen volgers op Instagram en 1,5 miljoen volgers op Twitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

12 gedachten over “Stranger Things-acteur noemt fans “racistisch” omdat mede-castleden meer volgers hebben”

  1. Racisme wordt zo goed als enkel gebruikt door kleurlingen, uiteraard enkel als ze ontevreden zijn of niet akkoord gaan met een bepaalde situatie : een politiecontrole, een veroordeling… Zoals hier wordt aangetoond kan het eigenlijk voor alles gebruikt worden, al gaat dit geval nogal ver. Wanneer gaan wij eens de minste opmerking van een kleurling als racisme aanklagen ? We zijn te braaf.

  2. Wie tot om even welke etnische minderheid behoort wekt minstens de perceptie graag in het vorte PoCo Propaganda zakje te graaien om er volkomen platsgeslagen clichés zoals “racisme” en “discriminatie” uit te halen om het vermeend “Eigen Groot Gelijk” te kunnen “bewijzen”.

  3. Lap weer een klaagallochtoon erbij. Wel, ik ben een hetero blanke man, en mijn mening telt dus a priori niet. Ik mag zelfs niet eens gaan klagen dat ik gediscrimineerd wordt. Het aantal volgers op sociale media is dus de norm om iemand anders voor racist uit te maken. Wel, dat hij met al zijn royalty’s doet zoals Crevits, ergens in Azië een bedrijfje inhuren die je miljoenen volgers en likes zal opleveren. Je zou er nog racist van worden als je dergelijke onzin moet blijven lezen.

  4. Wat een ongemanierde idioot is dat? Da komt hier een wereldwijde minderheid zeggen wat we mooi moeten vinden. Voel je u hier ni thuis in het Westen, ga terug naar de rest vd wereld waar je in de meerderheid bent. Doeiiii.

Plaats een reactie

Delen