Exclusief voor abonnees

Wordt Zuid-Tirol de lakmoesproef voor de nieuwe Italiaanse regering?

Piet Van Nieuwvliet

Gudrun Kofler, kersvers parlementslid voor de (Oostenrijkse) rechtse Freiheitlichen in het deelstaatparlement van Tirol en op dezelfde dag verkozen als er verkiezingen waren in Italië, windt er bepaald geen doekjes om: “Meloni wil de etnische autonomie van Zuid-Tirol vervangen door een territoriale autonomie. De Duitstalige en Ladinische volksgroep verliezen hun bescherming. De ‘Schutzmacht’-rol van Oostenrijk ... Verder lezen


Log hieronder in om dit bericht volledig te lezen. Ben je al ingelogd, kijk dan op je account of je nog een actief abonnement hebt.

Nog geen lid van PAL of 't Pallieterke? Steun het vrije woord door je eenvoudig en snel te abonneren en krijg meteen toegang tot vele duizenden exclusieve artikelen!

Onze abonnementen

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Piet is een auteur die voor 't Pallieterke al heel wat jaren op de teller heeft. Voor PAL NWS brengt hij vooral nieuws aan van gebeurtenissen binnen Europa. Daarbij trekken vooral onderwerpen als migratie en vrijheid zijn aandacht.

Delen