De Amerikaanse ambassade waarschuwde voor een aanslag in Sandton Johannesburg Photonews

Exclusief voor abonnees

Zuid-Afrika: ‘Grijze lijst’ dreigt

Jan Van Aerschot

Op 26 oktober laatstleden waarschuwde de VS-ambassade in Pretoria haar burgers dat mogelijk een terreuraanslag zou worden gepleegd in Sandton, het financiële centrum van Johannesburg. Deze waarschuwing werd prompt door enkele andere westerse ambassades overgenomen. Het gevolg was een verhoging van de veiligheidsmaatregelen, niet alleen in Sandton zelf, maar ook in de metro van Johannesburg ... Verder lezen


Log hieronder in om dit bericht volledig te lezen. Ben je al ingelogd, kijk dan op je account of je nog een actief abonnement hebt.

Nog geen lid van PAL of 't Pallieterke? Steun het vrije woord door je eenvoudig en snel te abonneren en krijg meteen toegang tot vele duizenden exclusieve artikelen!

Onze abonnementen

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Aardrijkskundige Jan Van Aerschot houdt de blik op zuidelijk Afrika voor PAL. Voor 't Pallieterke doet hij dat al sinds 2010. Jan is auteur van drie boeken - in 2023 verscheen 'Donderwolken boven Zuid-Afrika' (polemos.be) - en tientallen artikels voor diverse tijdschriften. In de periode 1994-2017 was hij hoofdredacteur van het thans digitale Saamtrek, uitgegeven door de 'Vrienden van Zuid-Afrika'.

Delen