Calvo hekelt "akelig" voorstel N-VA: "Rechts Vlaanderen staat steeds meer voor politiek van wantrouwen, vernedering en ontmenselijk"

Kristof Calvo. Photo News

Binnenland politiek

Calvo hekelt “akelig” voorstel N-VA: “Rechts Vlaanderen staat steeds meer voor politiek van wantrouwen, vernedering en ontmenselijking”

Anton Schelfaut

Groen-Kamerlid Kristof Calvo is niet te spreken over het “akelige” voorstel van N-VA om het leefloon deels uit te betalen in maaltijdcheques. Dat getuigt volgens hem van “wantrouwen, vernedering en ontmenselijking”.

Op een persconferentie gaf N-VA-ondervoorzitter Steven Vandeput dinsdagmiddag tekst en uitleg bij enkele sociaal-economische voorstellen ter voorbereiding van een groot ledencongres in mei. Eind deze maand worden ze allemaal in een ontwerptekst aan de leden bezorgd. Zij kunnen vervolgens hun bemerkingen indienen.

Een van de voorstellen is dat nieuwkomers pas na vijf jaar wettelijk verblijf in België aanspraak kunnen maken op een volwaardig leefloon. In de tussentijd hebben ze wel al recht op “bed, bad, brood en toeslagen”.

Daarnaast wil de partij het leefloon voor iedereen verlagen. Vandaag bedraagt dat minimaal 809,42 euro en maximaal 1.640,83 euro voor iemand met kinderen. De partij wil dat bedrag ook deels uitbetalen in maaltijdcheques “om zeker te zijn dat het leefloon naar essentiële zaken gaat”.

Leefloners die inspanningen leveren om te integreren of om werk te zoeken, zouden als het van N-VA afhangt wel aanspraak kunnen maken op toeslagen. Wie bijvoorbeeld een cursus Nederlands volgt, krijgt daar een extraatje voor. Tot slot zouden leefloners zich op gezette tijden moeten aanmelden ter controle.

(Lees verder onder de tweet.)

“Akelig voorstel”

Groen-Kamerlid Kristof Calvo is niet gewonnen voor het voorstel om het leefloon deels uit te betalen in maaltijdcheques. Hij noemt het zelfs “akelig”. “Rechts Vlaanderen staat steeds meer voor politiek van wantrouwen, vernedering en ontmenselijking”, hekelt hij op Twitter.

Ook het gebrek aan verontwaardigde reacties is volgens hem “verontrustend”. “De Vlaamse middenpartijen en media schuiven mee op”, schrijft hij.

Lees meer:
https://redactie.palnws.be/2023/02/hoofdcommentator-de-morgen-noemt-voorstel-van-n-va-om-deelstaten-droog-te-leggen-bijna-kolonialistische-provocatie/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

11 gedachten over “Calvo hekelt “akelig” voorstel N-VA: “Rechts Vlaanderen staat steeds meer voor politiek van wantrouwen, vernedering en ontmenselijking””

  1. Dus als ik zijn redenering volg is het akelig om GRATIS maaltijdcheques te ontvangen maar de WERKENDE mensen moeten er wel een percentage TAKS op betalen dus extreem links haat de werkenden. Als calvo geen wetsvoorstel indient om de taks op de maaltijdcheques van de werken af te schaffen bewijst dat hij het Vlaamse volk discrimineert. Toen ik 8 jaar was is mijn belastingbetalende vader gestorven en mijn mama bleef achter met 4 kinderen en kreeg minder pensioen dan een immigrant aan leefloon = discriminatie van extreem links. Maar liever geld geven aan de barbaarse islam die dagdagelijks mensen discrimineert en vermoord, zet die calvo eens mee in de rechtszaal in Brussel waar de barbaren nu terechtstaan, hij mag fier zijn op zijn immigranten, calvo is medemoordenaar van de slachtoffers in Zaventem en Maalbeek.

  2. Alles wat “Vlaams” is vinden de Groenen akelig of vernederend of schandalig . Mocht ik een Groene zijn dan trek ik weg uit “Vlaanderen” dan hoef ik met niet meer te identificeren met dat Vlaams rechts en fascistisch volk en….wij zijn er vanaf van die Groenen dat is dan het grootste voordeel voor Vlaanderen!!
    Kon die Calvo met zijn mama niet in Holland blijven? Wij hebben hem geen seconde gemist.

  3. Kristof vergeet dat zijn partij de Westerse Progressieve maatschappij ondergraaft, door een instroom toe te laten van mensen, die onze Westerse maatschappij op cultureel vlak helemaal niet zien zitten. Dat ware nog geen probleem, als deze nieuwkomers te horen kregen dat ze zich van cultuur vergissen, waar ze hun toevlucht zoeken. De Groene progressieve cultuur ligt mijlenver af van wat deze mensen als bagage hebben mee gekregen. En toch doen de Groenen alsof er niets aan de hand is met migratie en integratie. Bovendien fnuikt Groen samen met hun adept Lieven Boeve al jaren de kwaliteit van het onderwijs. M-Decreet, weet je wel. Ook op energiegebied is de ideologie van Groen nefast. Geen maatschappelijk thema waar Groen niet de ondergang betekent van een welvarende progressieve maatschappij. Progressief is helemaal niet progressief, maar conservatief links geld uitstrooien, dat er niet is, en vooral niet nadenken over de toekomst en de situatie van de autochtone bevolking.

Plaats een reactie

Delen