Veiligheid en migratie worden opnieuw belangrijke verkiezingsthema’s

Paul Van Tigchelt heeft de eed afgelegd als nieuwe minister. Photonews

Cultuuroorlog

Peter Pan gaat woke

Simon Segers

Disney kiest voor de nieuwe film ‘Peter Pan & Wendy’ opnieuw voor verschillende niet-blanke acteurs in enkele traditioneel blanke rollen. Ondanks de vele negatieve reacties op vergelijkbare beslissingen lijkt de ‘woketrein’ voorlopig niet af te remmen.

In april verschijnt een liveaction remake van de geprezen animatiefilm ‘Peter Pan’ uit 1953, gebaseerd op het kinderboek ‘Peter and Wendy’ van de Schotse auteur J.M. Barrie. Disney besloot hier net zoals bij de remakes van ‘De Kleine Zeemeermin’ en ‘Pinocchio’ om enkele blanke personages door acteurs met een andere huidskleur te laten vertolken. Zo speelt de Afro-Amerikaanse actrice Yara Shahidi de voorheen blonde fee Tinkelbel en neemt de Brits-Indische Alexander Molony de rol van Peter Pan op zich. Hoofdfiguur Wendy en haar broers zijn nog steeds blank in de nieuwe film, net als slechterik kapitein Haak, die door Jude Law gespeeld wordt.

Verloren jongens?

Het originele verhaal bevat ook een groep genaamd ‘De Verloren Jongens’, bestaande uit enkele snotneuzen die uit hun kinderwagen waren gevallen en zo in de fantasiewereld Nooitgedachtland terechtkwamen. Volgens Peter zijn er geen meisjes in de groep omdat zij te verstandig zijn om verloren te geraken. In de nieuwe trailer merkt Wendy op dat er desondanks meisjes bij ‘De Verloren Jongens’ zijn, maar die opmerking kan enkel op verontwaardiging rekenen. De video heeft op het moment van schrijven ruim zeven keer meer ‘dislikes’ dan ‘likes’ op YouTube. ‘Peter Pan & Wendy’ verschijnt op 28 april op Disney+.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/09/disney-kiest-voor-zwarte-actrice-als-blauwe-fee-in-pinocchio-remake/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

7 gedachten over “Peter Pan gaat woke”

  1. investeerders:
    Damn, wie wist dat Top Gun met al zijn toxic masculinity en cliché genderrollen het brede publiek buiten onze kinky vriendenkring wist aan te spreken? Hebben we niet genoeg geriskeerd?

    Disney:
    Hold my beer.

  2. Hoog tijd om “Sneeuwwitje” politiek-correct om te bouwen tot “Steenkoolzwartje” in een nog uit te geven “PoCo-Sprookjesboek” bij de uitgeverij “De Nestbevuiler” uit Zwartberg.

Plaats een reactie

Delen