Voorzitter Moslimexecutieve wil Belgische staat aanklagen

Mehmet Ustün (rechts), op een bijeenkomst met toenmalig premier Macron en Justitieminister Geens. Photonews

Binnenland politiek

Socialisten en liberalen trekken samen naar de kiezer in Gent

Wannes Neukermans

Vooruit en Open Vld zullen in 2024 samen naar de Gentse kiezer trekken onder de naam Voor.Gent. Huidig burgemeester De Clercq (Open Vld) trekt de lijst, Vooruit-kopstuk Freya Van den Bossche maakt haar terugkeer in de lokale politiek op plaats vier. De samenwerking betekent het einde van het kartel tussen de Gentse socialisten en Groen.

De Morgen zou uit betrouwbare bron het nieuws over de samenwerking hebben vernomen. Burgemeester Mathias de Clercq (Open Vld) zal de stadslijst trekken. Schepenen Astrid De Bruycker (Vooruit) en Sofie Bracke (Open Vld) komen op plaats twee en drie. Freya Van den Bossche komt terug in de lokale politiek op plaats vier.

Bij de vorige verkiezingen gingen de Gentse socialisten (toen nog sp.a) samen met Groen naar de kiezer, maar nu trekken ze dus met de Vlaamse liberalen richting verkiezingen. Al kort na de verkiezingen van 2018 werd de sfeer minder. De Groenen scoorden iets beter, waardoor de partij haar voorkeur kon doorduwen, soms tegen de wil van Vooruit in. De Vlaamse liberalen zouden beloftes hebben gedaan om Vooruit – ongeacht het resultaat – invloed te laten hebben.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/07/trekken-open-vld-en-vooruit-samen-richting-gemeenteraadsverkiezingen-in-gent/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

10 gedachten over “Socialisten en liberalen trekken samen naar de kiezer in Gent”

  1. toch ongelooflijk hoe ze zich nu al in 77 bochten zitten te wringen om aan die vetpot te blijven, ongeacht de uitslag van de kiezer ; nu al voor de verkiezingen zijn ze hun postjes aan het verdelen.

  2. Dat de roden corrupt zijn weet iedereen en dat de blauwen de grootste hoeren zijn weet ook iedereen. Maar wat geeft die combinatie nu? Beerputwijven? Sjoemelkutten? Enfin…..moeder waarom leven wij….

  3. Tja, er was ook al nog weinig verschil tussen de twee. En bovendien hebben ze het zo bont gemaakt dat ze gelukkig zullen mogen zijn dat ze samen het resultaat zullen neerzetten van het beste van één van hen de vorige verkiezingen. Dit soort “kartels” is puur kiezersbedrog want de basisprincipes van beide partijen worden ronduit verloochend puur en alleen om de postjes de komende jaren. Je zult zien in veel steden zullen dergelijke constructies gemaakt worden alleen al om vooraf de postjes te verdelen en het wanbeleid verder te zetten. Arm Vlaanderen als we zo verder moeten met deze coalitions of losers.

  4. En gwendolyn Trutten gaat ook al niet onder de naam van vld uit schaamte, magnette doet het in zijn broek van het Vlaams Belang en nu bewijst extreem links in Gent dat ze ook bang zijn van het Vlaams Belang, whahaha.

  5. En N-VA werkt hard aan een nieuwe coalitie OVLD en Vooruit in het vooruitzicht van 2024. Niet lang geleden een horror scenario voor BDW. Maar onder invloed van de charmes van Jinnih Beels (coalitie Anwerpen N-VA/OVLD/Sossen) is onze N-VA kameleon van mening verandert en maakt hij zich klaar voor een partnerruil met de sossen. Een tip voor CD&V sluit een coalitie met het VB.

Plaats een reactie

Delen