Filosoof Maarten Boudry belaagd tijdens treinrit: "Racist motherfucker"

Maarten Boudry. Photo News

Cultuuroorlog

Filosoof Maarten Boudry belaagd tijdens treinrit: “Racist motherf*cker”

Anton Schelfaut

Filosoof Maarten Boudry (UGent) is afgelopen woensdag tijdens een treinrit van Gent naar Brussel belaagd door een jongedame. Die beschuldigde hem ervan een “racist motherf*cker” te zijn. Dat meldt de filosoof op Twitter.

Boudry nam afgelopen woensdag de trein van Gent naar Brussel, samen met twee mensen van Ohme, een organisatie die kunst en wetenschap verbindt, die hem net hadden geïnterviewd. Tijdens de bewuste treinrit sprak een jongedame Boudry’s reisgezellen aan om hen te waarschuwen dat ze met een “racist motherf*cker” en een toonbeeld van “liberal racism” te maken hadden.

Daarna ontspon zich een 20 minuten durende discussie, waarin de filosoof probeerde te achterhalen waarom de vrouw hem ten onrechte beschuldigde van racisme. Volgens Boudry kon de vrouw geen enkel voorbeeld of bewijsstuk aanhalen. Ze argumenteerde dat “elke anti-racist” weet dat Boudry een “racist asshole” is die zijn racisme voortdurend verspreidt via de media. Dat Boudry haar vroeg om haar beschuldigingen hard te maken, vond ze dan weer een exponent van “whiteness”.

(Lees verder onder de tweet.)

Constructief debat

Uitleggen waarom Boudry een “racist motherf*cker” zou zijn, vond de vrouw onnodig en zinloos: “Die fase zijn we voorbij.” Een constructief debat was volgens haar iets wat enkel “white liberal racists” willen. “Dus schuimbekken en schelden dan maar”, vat Boudry het woordgemeen samen.

Ook de reisgezellen van Boudry zouden “redelijk perplex” hebben gestaan. “Zij kenden mij van mijn academisch werk, maar lezen geen Vlaamse kranten. Dus wisten zij veel of ze misschien écht een stiekeme ‘white supremacist’ voor zich hadden die toevallig ook over wetenschap en epistemologie schrijft?”, schetst hij.

Door haar agressieve houding en onvermogen om ook maar één voorbeeld van Boudry’s vermeende racisme te geven, keerden ook zijn reisgezellen zich tegen haar. “Zelfs al was ik echt een racist, dan is er ook nog elementaire beleefdheid”, aldus de filosoof.

“Hoe zelfgenoegzaam, fanatiek en dolgedraaid moet je zijn om wildvreemden in een trein aan te spreken om hen te waarschuwen dat ze met een ‘racist motherf*cker’ praten?”, vraagt Boudry zich hardop af. “En dan apetrots zijn op je ‘activisme’? Ik waande me op de campus van Berkeley van Yale.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

10 gedachten over “Filosoof Maarten Boudry belaagd tijdens treinrit: “Racist motherf*cker””

  1. nog enkele vanilla hermansen en die andere negerin van de ULB-VUB en de toekomst is verzekerd.Nu nog molenbeek als culturele hoofdstad van belgistan en den flup mag een Fez opzetten.

  2. De domheid en onbeleefdheid van die Woke-gekkies kent echt geen grenzen meer. Wel jammer dat zelfs rectoren zich voor die achterlijke en intolerante kar laten spannen. Voor Maarten Boudry vormen dergelijke incidenten het bewijs dat hij 100% aan de juiste kant staat.

  3. Waar maakt die zich druk om? De kiezers en leden van N-VA en vooral Vlaams Belang worden al tientallen jaren voor racisten uitgemaakt en liggen daar al lang niet meer wakker van. Heeft die filosoof daar al eens over ‘gefilosofeerd? En mensen uitmaken voor extremisten, mestkevers en ‘ranzig’ (BDW over mede Vlaams Nationalisten) is nu ook niet bepaald elementaire beleefdheid.

  4. Maarten, meiden zijn er om hun ego te crushen. Als een vreemde op je afstapt en zich met je zaken moeit wanneer iedereen erop staat te kijken, dan zeg je dat die zich met zijn of haar zaken moet bemoeien en manieren moet leren. Dan begin je over hun moeder die hun manieren moet leren en dan zeggen ze dat je moet zwijgen over hun moeder. Op dat punt is het gelijkspel en zeg je dat ze je moeten stoppen om over hun moeder te praten en wanneer ze je aanvallen, dan veeg je de vloer met hen.

  5. “Woke is een mineur probleem.” Dixit Melissa Depraetere en Benjamin Dalle. Je weet op voorhand al op wie je niet moet stemmen. Spread the news. Uw frustratie en ongenoegen spuien op dit forum is niet voldoende. Overtuig je familie, je vrienden en collega’s, het is de moeite waard. Het is niet makkelijk hoor. Je bent de stoorzender in de Vlaamse gemoedelijkheid. Neem die opdracht op.

  6. “History never repeats itself, but it does often rhyme” (Mark Twain). Wokisten zijn net de Sansculotten van aan het einde van de Franse Revolutie. Niemand deugt genoeg en zelfs de grondleggers van de revolutie moesten op het schavot. De revolutie at dus haar eigen kinderen op. Zo zal het ook met Woke gebeuren. Gevaarlijke gekken en we zullen het nog even moeten uitzweten, maar uiteindelijk zullen ze zichzelf verslaan. Omdat ze waanzinnig zijn!

Plaats een reactie

Delen