Satire

Tweet van de week: Guy Verhofstadt

Redactie Satire

Guy Verhofstadt heeft geen loyaal bot in zijn lijf. Ook niet ten opzichte van zijn eigen partij. Dat hoeft niet meer sinds VLD niet meer leest als ‘Verhofstadt Laten Doen’. Niet dat dat systeem nooit geprobeerd is. Het is jarenlang geprobeerd en heeft geleid tot het faillissement van het land in de jaren dat Guy premier mocht zijn. Niet dat liberalen dat erg vinden. Liberalen zijn nu eenmaal voor minder overheid die niet ten koste gaat van meer overheidsbeslag op uw loon. Daarom maken ze graag de efficiëntie van een overheid kapot en verkwisten ze met veel vuur de middelen die een overheid heeft.

Maar dit performant vernietigingssysteem leidde ook tot de ene verkiezingsnederlaag na de andere en dus minder inkomsten voor de partij en minder jobs voor de kindjes van de partij. En dat ligt toch een stuk gevoeliger. Voor je het weet gaat zo’n De Guchtje echt werk moeten zoeken. Eén van die liberale kindjes die ooit de jongste minister des lands was, is vandaag Europees president. Charles Michel werd vanaf de geboorte aan de tiet van de Belgische staat gehangen en tenzij er nog ergens een internationaal vangnet wordt gevonden voor de arme stakker, zal hij er straks opnieuw aanhangen. Maar niet voor dat hij net als Verhofstadt veel tijd en geld heeft gekost aan de Europese gemeenschap. In de coulissen loopt baby De Croo zich warm om hetzelfde te doen nadat hij net als Verhofstadt het land in diepe ellende heeft gestort.

Niet netjes

Maar, we hadden het over de loyaliteit van Verhofstadt. Hij presteerde het om deze week te tweeten “Keep on paying hush money to pornstars, Mr President!” Een aanklacht tegen zijn nemesis Viktor Orban die Donald Trump via Twitter een hart onder de riem wou steken in zijn strijd tegen de rechtbank. Het doet wat denken aan die ene eerste minister die door zijn eigen voorzitter gevraagd werd of hij chanteerbaar was. Waarop deze antwoordde dat hij het niet wist, maar toch maar mooi premier wou worden. Verhofstadt weet net zo goed als de nationale redacties in dit land dat De Croo niet graag herinnerd wordt aan zijn escapades met een pornoster die hij graag eens had gekoesterd. En toch gaat uitgerekend hij het thema bespelen op het publiek domein. Of was het net de bedoeling dat mensen onwillekeurig gaan nadenken over De Croo? Tenslotte is vader De Croo nooit een grote vriend geweest en zou het best wel eens kunnen dat hij in de weg staat van een lucratieve bezigheid van Verhofstadt junior die maar niet aan de bak lijkt te komen binnen de Open Vld. En dat is niet netjes. Je kan De Croo veel verwijten, maar niet dat de naam Verhofstadt geen cent meer waard is. Dat heeft Guy helemaal alleen gedaan.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen