Harry De Paepe (Ertsberg)

PAL CAST

PAL CAST. Harry De Paepe over kroning Koning Charles III: “Republikeinen zullen luider dan ooit manifesteren tegen monarchie”

Stijn Derudder

Auteur Harry De Paepe is misschien wel Vlaanderens bekendste anglofiel. De Paepe treedt vaak op voor tv en radio als kenner van de Britse politiek en cultuur. Zijn nieuwste boeken zijn ‘God Save King Charles!’ en ‘Kroon en scepter’. In de eerste vertelt De Paepe de geschiedenis van koningen Charles I, II en III, en in de tweede neemt hij de Britse kroningsceremonie door de eeuwen heen onder de loep.

De evenementen van het ‘kroningsweekend’ vinden plaats van zaterdag 6 mei tot en met maandag 8 mei. Veel controverse verwacht De Paepe niet, ook niet rond het duo Harry en Meghan, maar interessant vindt hij “de Britse republikeinen die luider dan ooit zullen manifesteren tegen de monarchie”. “Dat zullen geen massamanifestaties zijn, maar ze zullen duidelijk aanwezig zijn en dat is opmerkelijk”, verduidelijkt De Paepe.

Beluister hieronder de podcast, surf naar palcast.be of zoek naar ‘PAL CAST’ op Spotify of Apple Music.

Lees ook:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

1 gedachte over “PAL CAST. Harry De Paepe over kroning Koning Charles III: “Republikeinen zullen luider dan ooit manifesteren tegen monarchie””

  1. Begrijpelijk dat tal van belastingbetalende burgers de monarchie als oubollige en kostelijke folklore beschouwen, vermits zij er toch financieel voor opdraaien, tegen heug en meug.

Plaats een reactie

Delen