INTERVIEW. Bart Dochy (cd&v): “Dat stikstofdecreet van N-VA en Open Vld was ofwel kwade wil, ofwel domheid”

INTERVIEW. Bart Dochy (cd&v): “Dat stikstofdecreet van N-VA en Open Vld was ofwel kwade wil, ofwel domheid” - Photonews

PAL CAST

PAL CAST. Top 5 merkwaardigste Romeinse keizers volgens prof. Christian Laes

Stijn Derudder

Vandaag mogen we opnieuw professor Christian Laes verwelkomen. Midden januari hadden we het over de Romeinen in onze contreien naar aanleiding van de tweede aflevering van ‘Het verhaal van Vlaanderen’. Deze keer bespreken we zijn ‘top 5 meest merkwaardige Romeinse keizers’, keizers tot aan de val van het West-Romeinse rijk.

Christian Laes is professor oude geschiedenis aan de Universiteit van Manchester en is tevens verbonden aan de Universiteit Antwerpen. Professor Laes behoort trouwens tot een van de weinige mensen in de wereld die Latijn schrijft én spreekt, en dat al ruim 25 jaar. De directe aanleiding van deze podcast is het interview van Robin Pierson met auteur en professor Anthony Kaldellis van de universiteit van Chicago. Pierson is de gastheer van de briljante podcast ‘The History of Byzantium’. Met Kaldellis overloopt hij de ‘top 10 beste Oost-Romeinse keizers’, volgens Kaldellis, en dat dus vanaf Constantijn de Grote, begin 4de eeuw, tot het einde in 1453.

Beluister hieronder het gesprek met professor Christian Laes, surf naar palcast.be of zoek naar ‘PAL CAST’ via Spotify of Apple Music.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

Plaats een reactie

Delen