Denderleeuws gemeenteraadslid maakt overstap van N-VA naar Vlaams Belang | PAL Tweets

Geert Van Cauter en Kristof Slagmulder. Foto: Twitter

Binnenland politiek

Denderleeuws gemeenteraadslid maakt overstap van N-VA naar Vlaams Belang | PAL Tweets

Anton Schelfaut

Twitter is niet meer weg te denken uit het debat, maar omdat niet alles wat op Twitter verschijnt even interessant is, trachten we in deze rubriek voor u de leukste of interessantste berichten te selecteren. Soms grappig, soms scherp en soms hemeltergend, maar nooit saai.


26/06/2023 – 11:25

Denderleeuws gemeenteraadslid maakt overstap van N-VA naar Vlaams Belang

Denderleeuws gemeenteraadslid Geert Van Cauter maakt de overstap van N-VA naar Vlaams Belang. Dat heeft Kristof Slagmulder, fractievoorzitter van Vlaams Belang in dezelfde gemeenteraad, maandagochtend aangekondigd op Twitter. Van Cauter verlaat N-VA uit onvrede met een intentieverklaring die alle lokale mandatarissen en bestuursleden moesten ondertekenen. Het document maakt elke samenwerking met Vlaams Belang na de volgende gemeenteraadsverkiezingen onmogelijk.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

18 gedachten over “Denderleeuws gemeenteraadslid maakt overstap van N-VA naar Vlaams Belang | PAL Tweets”

  1. Ghohohoho, een intentieverklaring dat je niet met een rechtse partij gaat samenwerken. Misschien was het altijd voorbestemd dat Vlaanderen op het Vlaams Belang moest wachten. Ik denk dat de Vlaamse beweging beter verdient dat Kim Jung De Wever en nieuwe Vietcong.

  2. Hopelijk is dit het begin van de leegloop van NVA, in het voordeel van VB. Het politiek genie De Wever in topvorm. Ik had een vlieg willen zijn tijdens de laatste Koninklijke audiëntie met De Wever.

  3. Doe dat zo spoedig mogelijk. En, hopelijk, volgen er nog meer. Hierdoor kan De Wever door zijn eigen achterban, figuurlijk gesteld, afgemaakt worden. Misschien wordt hij dan opgevolgd door een voorzitter die wél wil samenwerken met een Vlaamse partij die, in Vlaanderen, opkomt voor Vlamingen. Echter, hiervoor is een grondige “opkuis”, binnen de NVA nodig. Niet binnen VB. De Wever is de Fluppe’s mol in Vlaanderen.

  4. Hierdoor is weeral gebleken dat nva een tsjeven partij is geworden goed wetende dat hun dom confederalisme nooit waarheid zal worden zonder het Vlaams Belang. Verleden jaar riep de wever op om de energie in Vlaamse handen te krijgen en als het VB eenzelfde wetsvoorstel indient stemt de hele nva tegen, dat is een duidelijke tsjeven streek. En het VB zal nooit samen werken met nva als die zijn corrupte stal niet uit kuist. Hendrik Vuye en Veerle Wouters verlaten nva, Siegfried Bracke, de rode nva’er krijgt elk jaar 18.000€ van Telenet en een extra pensioen van 6000€ bruto boven op zijn vetbetaald pensioen en weigert terug te betalen. schandaal exit JM Dedecker, Kim Geybels drugstrafiek, Herent Astrid Pollers en Christophe Lonnoy subsidiefraude Melikan Kuçam visumfraude, Onbekwame Greet Valckx, directrice in het stedelijk onderwijs, per direct ontslagen wegens pesten en intimidatie is door nva terug directrice geworden. Haaltert Veerle Baeyens machtsmisbruik, Zoersel Verstreken afluisterpraktijken en corruptie Rik Schenck diefstal koper, Hamme Chris Thierens sexschandaal Pol Vandendriessche en Walter Capiau ook sexschandaal Sint Truiden Jelle Engelbosch corruptie, Herent, burgemeester Pollers, belangenvermenging en subsidiefraude, Kris Van Dyck Dessel uitkeringsfraude voor een prostitué, Antwerpen LEZ zone al 50 miljoen € gestolen van de burger Door nva vennootschapsbelasting op intercommunales ingevoerd en kost ons 200 miljoen € per jaar. Koen Kennis Antwerpen ontelbare mandaten, Bart Lambrechts Limburg 45 mandaten, bart de wever 4 vetbetaalde jobkes Luc De Keuleneer 16 mandaten Michael Frielich, 2 verschillende nummerplaten om vals te spelen bij trajectcontroles

  5. Vlaams belang rechts? Best toch dat je op je centen let dan na de verkiezingen. Die hebben enkel een mogelijkheid op een links economisch beleid eens ze een machtskans krijgen.

  6. Zeer duidelijk nu dat nva een afgietsel is van de cvp oftewel cd&v, tsjeef, tsjever, tsjeefst, totaal onbetrouwbaar maar vooral dat ze volgend jaar zich kandidaat hebben gesteld voor een vivaldi, eerder titanic, regering willen vormen En we weten allemaal hoe dit eindigt, een implosie, hoe sneller hoe liever maar nva is er beslist niet voor de Vlamingen , enkel om de vetbetaalde cumul van de wever te verzekeren, de wever, de grootste graaier ooit die de vlamingen verloochent.

  7. Hoe slinks moet men zijn om een intentieverklaring te laten doorgaan waar hun mandatarissen moeten afzweren om met hun eigen Vlaamse collega’s, die de Vlaamse onafhankelijkheid voorop stellen in hun programma, moest het nu nog zijn tegen de communisten zijn, maar Vlaams Belangers.

  8. Dit heeft niets te maken met “slinks” zijn. Dit is het ego-trippen, liegen, bedriegen en de machtswellust van De Wever, wat ziekelijke vormen begint aan te nemen. Of, misschien toch niet ? Via deze intentieverklaring onderstreept De Wever, nog eens extra, niet in zee te willen gaan met het VB. M.a.w.: hij maakt reclame dat hij, “ZIJN” NVA, zuivert van alle pro-VB paljassen, of hen, ten minste, in bedwang kan houden. Hoopt hiermee stemmen te ronselen bij Vlamingen die zich wel Vlaming voelen, maar, wegens hun conservatieve, nostalgische, Belgische ziekte, wat smetvrees hebben om te stemmen voor het VB. Met de bende Vlaamse volksverraders, wat dan overblijft, kan de NVA gezwind een coalitie vormen met de andere trado, Belgische zakkenvullers. België is De Wever’s blauwdruk om zijn onbegrensde machtswellust en postjeshonger, tot aan zijn vet betaald pensioen, te verzekeren. Ik zie die tafelspringer die intentieverklaring, na de verkiezingen, niet in “den diepvries” stoppen, om dan, samen te werken met het VB. Vraag: “Zal hij voldoende schaapjes in dat uitgemeste NVA, stalletje behouden, en, zal hij er genoeg kunnen binnenlokken om, zonder het VB nog iets te betekenen, tenzij zijn broek te laten zakken voor gueule de truand Magnette ?”. Misschien wil hij, gewoon, geen nachtelijk bezoek van “Waalse bottinnekes ?

Plaats een reactie

Delen