Lydia Peeters (Photonews). Verkeersongeval - ter illustratie (Photonews).

PAL CAST

PAL CAST. “90 procent van de ongevallen heeft te maken met het gedrag van de weggebruiker”, vertelt minister Lydia Peeters

Stijn Derudder

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters heeft vóór de verkiezingen volgend jaar nog heel wat werk voor de boeg. Wie zijn auto wil laten keuren moet vaak maandenlang wachten, verkeersveiligheid blijft een pijnpunt en er is een grote onderhoudsachterstand op het vlak van infrastructuur. Onze journalist Wannes Neukermans treft minister Peeters enkele dagen na de recentste Grote Peiling.

Beluister hieronder de podcast of luister via Spotify, Apple Podcasts en palcast.be.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

6 gedachten over “PAL CAST. “90 procent van de ongevallen heeft te maken met het gedrag van de weggebruiker”, vertelt minister Lydia Peeters”

  1. Volgen diezelfde Peeters moeten we af van de gedachte dat elk zijn eigen wagen heeft. Als die onzin werkelijkheid wordt, is het probleem van de ongevallen te wijten aan het gedrag van de weggebruiker al grotendeels van de baan.

  2. Die vrouw zal meer schade aanrichten aan de staat België dan dat we ooit hadden durven dromen. Amerikaans liberalisme is de vlag waaronder Lydia Peeters vaart. Er is geen Europees liberalisme meer te bekennen. Voor diegene die het nog niet weten, onder de Amerikaanse variant van liberalisme moeit de regering zich met alle aspecten van de samenleving en met het leven van de burger. Amerikaans liberalisme zal express gewelddadige criminelen vrij laten zodat meer politieke macht gehandhaafd moet worden, en zal met corrupte aanklagers politieke tegenstanders proberen uit te schakelen in een klasse justitie. Snap je ‘em? De vreemdelingen en illegalen doen maar op en daar moeten we gedwongen “respect” voor tonen terwijl zij geen algemeen fatsoen kennen zoals ons, maar de autochtone bevolking die gaan we heropvoeden na 2 snelheidsovertredingen, en we laten de rechters weten dat wanneer ze allochtonen een zware straf geven, we links en de media achter hen aan sturen. Die vrouw is de duivel en haar ideeën zijn duivels en zullen de ondergang van België in zetten, haar ideeën hebben de grootste economie ter wereld getorpedeerd in slechts enkele jaren.

  3. Het is en blijft een frustrerend zoeken en proberen voor een 76 jarige computerleek om t Pallieterke en Palnieuws op het scherm getoverd te krijgen. Maar we blijven proberen.

  4. Veel procenten hebben te maken met de slechte staat van de weg. De nieuwe wegen worden smaller en smaller, zodat dit niet meer op een normale manier kan gebruikt worden. Maak de wegen wat breder en “veiliger” voor de weggebruikers. Leg ook meer fietspaden aan waar het kan, dit zal al veel verschil maken in “veiligheid”. Maar ja, alles moeilijker maken, flitsen, controles brengen meer op voor de kassa, maar de “veiligheid” is ver zoek. Ja, ik heb al vele jaren rijervaring, ben niet agressief in het verkeer, maar vlot doorrijden kan niet meer, en net dat wekt frustratie op, en dit bij alle weggebruikers. Fiets zelf ook graag, maar geef vlotte doorgang aan de auto, die dient nl om te rijden, aan wel te verstane regels en niet om aan 15 km/u te rijden… Vlot doorgaand verkeer zou moeten zijn, maar nu is dit onmogelijk…, dit dankzij de verkeer belemmerde regeltjes… pfffff

  5. Bakfietsterroristen en speedpedelec op smalle fiets/voetpaden toelaten is roekeloos en vraagt om probelemen. Resulaat: zwakke weggebruikers in casu voetgangers en normale mechanische fietsen worden door bakfietsen (echte stormrammen) en pedelec van het fietspad naar de rijbaan gepusht.
    Niets draait noch normaal in dit apenland.

  6. De sossen willen nu in het ‘verkeer’ de ‘Hollandse greep’ gaan gebruiken.
    Dus als Connaar de volgende keer een minderjarige wil misbruiken / seksverkeer hebben, moet hij eerst achterom kijken en met zijn rechterhand zijn rits opendoen.
    Indien niet conform, kan hij enkel nog de hand aan zichzelf slaan.
    Stof tot nadenken voor een rooie reetridder…

Plaats een reactie

Delen