PAL CAST. Klaas Slootmans (VB): "Wij zijn bereid om belangrijk aandeel van staatsschuld op ons te nemen"

Klaas Slootmans. Belga

Binnenland politiek

PAL CAST. Slootmans (VB) over splitsing van België: “Wij zijn bereid om belangrijk aandeel van staatsschuld op ons te nemen”

Stijn Derudder

Afgelopen zondag organiseerde Vlaams Belang een communautair congres. De partij gelooft dat de verkiezingsuitslag van 2024 een uniek momentum kan creëren om België te splitsen. In een gesprek met journalist Anton Schelfaut legt Vlaams Parlementslid en congresvoorzitter Klaas Slootmans uit hoe de weg naar Vlaamse onafhankelijkheid er precies kan uitzien. U kan het volledige gesprek beluisteren via palcast.be of in uw favoriete podcastapp.

Lees hieronder het volledige interview:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

9 gedachten over “PAL CAST. Slootmans (VB) over splitsing van België: “Wij zijn bereid om belangrijk aandeel van staatsschuld op ons te nemen””

 1. Slootmans (VB) over splitsing van België: “Wij zijn bereid om belangrijk aandeel van staatsschuld op ons te nemen” (texto). Ze zitten nog niet aan de onderhandelingstafel en het VB deelt al geschenken uit (sic). Politiek is vooral pokeren en niet in zijn kaarten laten kijken. 2024 wordt losse flodders bij gebreke van een ordentelijk Vlaams front. BDW en N-VA willen prioritair terugkeren naar de Wetstraat. Zelf vind ik het cruciaal dat er een referendum komt over de toekomst van Vlaanderen en België alvorens een nieuwe fake staatshervorming te starten. Ze hebben het in Vlaanderen nog altijd niet begrepen dat de Vlaamse kiezer een democratische rol (inspraak) wil verwerven.

 2. Ik ga hiermee helemaal niet akkoord, we betalen al miljarden elk jaar (NVA heeft bij monde van Theo Francken al terug 12Mia per jaar op de RTBF beloofd aan Wallonië voor de periode 2024-2029) en nu zouden we nog eens moeten betalen voor een staatschuld die grotendeels door de Walen en Brusselaars er gekomen is. Je moet het systeem gewoon omdraaien: geen enkele euro meer tot we min of meer onafhankelijk zijn, we kunnen het dan “ontwikkelingshulp” noemen. Weer een fake staatshervorming waar de traditionele partijen, NVA op kop, zich weer gaan laten rollen door Magnette en co…neen bedankt.

 3. Beste Slootmans, hoeveel keer meent u dat we dit gaan financieren

  Reeds jaarlijkse transfers, naast een schuldopbouw.

  Een aanzienlijk deel ware mijn inziens hoogstens 30 procent, gezien de (verkeerd aangewende) de jarenlange transfers, en abstractie makend van de intresten.

 4. Bartje en Ryan,Slootmans heeft gelijk.De transferten vallen weg,wij betalen nu ook al 80% van de schuld af en de intrsten.2/3 schuld nemen we over,wij doen er een zeer goede zaak aan,onafhankelijk en we weten waarvoor we werken.10 jaar geen transferten en we blijven dezelfde sommen afbetalen die we nu doen via de federale,dan worden we schuldenvrij na 10 jaar.Dit idee moet verder onderzocht worden samen met de ECB en het IMF zodat we geen Blauw Helmen op ons Vlaanderen krijgen die de waalse revolutionnairen zouden steunen.

 5. Misschien ook eens de mening polsen van de Brusselaars en Walen. Rotschild heeft in 1831 de Belgische onafhankelijkheid gefinancierd…op voorwaarden die hij eenzijdig bepaalde. Joden zijn geen Vlamingen. De Vlaamse transferten worden als solidariteitsbijdrage gestemd in het parlement. Zoiets als giften voor een goed doel zeker? Van zijn kant verklaart Jan Jambon (N-VA) dat meer Vlaamse autonomie geen issue zal zijn voor de volgende Vlaamse regering.
  Als nu zelf het Vlaams Belang kapituleert dan zijn de teerlingen geworden (la messe est dite). De politieke bochten van de Vlaams nationalisten behoren dan ook tot haar DNA. Zou dat vermeld staan in de Vlaamse canon?

 6. Toen er een “referendum” over een splitsing van tsjechoslowakije werd georganiseerd stemden 8 procent van de bevolking voor een splitsing. Een jaar later had je Tjechie en Slowakije…..

Plaats een reactie

Steun nu ook

het vrije woord

Vind je dit artikel interessant?

Neem een PAL-proefabonnement

(nu eerste maand gratis)

Probeer het nu
Delen