Van Grieken blikt vooruit op protestmeeting: "Politiek moet luisteren naar verzuchtingen van Vlamingen"

Tom Van Grieken. Photo News

Binnenland politiek

Peilingen: VB behoudt nipte voorsprong op N-VA

Simon Segers

Volgens een nieuwe peiling van Het Laatste Nieuws, VTM NIEUWS, RTL en Le Soir blijft Vlaams Belang de grootste in Vlaanderen. De partij geniet de voorkeur van 22,7 procent van de respondenten. Vooruit en vooral PVDA stijgen als enige van 15,5 en 8 procent naar 16,8 en 10,3 procent respectievelijk ten opzichte van de peiling van eind maart.

N-VA (21,8 procent) en Groen (7,6 procent) blijven stabiel, maar de grote verliezers zijn cd&v en Open vld, met 10,7 procent en 8,3 procent. Dat is meteen de laagste score ooit voor de liberalen, met de vorige peiling (9,2 procent) op de tweede plaats. Voor de communisten van PVDA is het dan weer een volledig tegengesteld verhaal. Die partij haalde nooit eerder meer dan 10 procent.

Meerderheid V-partijen onwaarschijnlijk

Op basis van die nieuwe data kan alvast een mogelijke zetelverdeling worden opgesteld. N-VA en Vlaams Belang zouden samen 58 zetels halen, en gezien een meerderheid 63 zetels vereist, lijkt een samenwerking tussen de V-partijen momenteel erg onwaarschijnlijk. Een Vlaamse regering die zowel Vlaams Belang als PVDA wil uitsluiten kan bijvoorbeeld samengesteld worden uit Vooruit, cd&v en N-VA, wat een nipte meerderheid van 64 zetels oplevert.

Lees ook:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

4 gedachten over “Peilingen: VB behoudt nipte voorsprong op N-VA”

  1. Eerst eens nagaan bij wie en wanneer deze peiling is afgenomen, en dan nagaan wie ze zal publiceren. Bij wie is duidelijk afhankelijk wie geweerd wordt uit deelname aan de peilingen, vul bv in dat je gepensioneerd bent en je vliegt eruit omdat je mogelijks te rechts zal stemmen. Wanneer is evenzo belangrijk, als zou blijken dat er een reuzegommer een VB lid was (de natte droom van velen) in deze periode zou al een deftige vertekening van het beeld geven, evenzo was het zeer snel gepost dat de “vluchteling” aanslagpleger in Annecy een Christenen was, stel dat het weer een moslim zou geweest zijn (zijn naam mocht wel gepost worden van de MSM, dus geen reuzegommer)…dus timing is heel belangrijk . En wie ze zal publiceren, tja als het HLN, de “regime pers”, zal deze eieren voor haar subsidies kiezen post 2024. Dus naast de catastrofe van OVld kijken, deze kan niet meer ontkent worden, NVA in Vlaanderen “moet” dus niet verder zakken, de nu al zekere coalitiepartner van BDW, Vooruit moet stijgen en VB mag er zeker niet op vooruitgaan, de plus of min 3% foutenmarge moet dat maar verantwoorden. Ik hecht helemaal geen waarde aan dit soort peilingen afgenomen door onbetrouwbare en regering gestuurde media.

  2. Negatieve artikelen over Connerke wegmoffelen op nazistische wijze op straffe van verkettering loont blijkbaar. Wat zijn vele vlamingen toch een klootjesvolk. De NSDAP is terug van nooit weggeweest.

  3. een maand geleden was er ook een peiling toen stond Vb met 24.7 % , waar plots die 2% verlies?
    Peilingen van alle Linkse gazetten , vrt en vtm , daar hecht ik niet veel geloof aan !

  4. Politieke partijen zijn wolven en kiezers prooien. Conclusie: zonder democratische inspraak zijn en blijven wij kiezers de dupe. Daar zullen de verkiezingsresultaten met de particratie aan de knoppen (macht) niets aan veranderen. Slotvraag:”welke dominerende organisaties manipuleren de particratie?”

Plaats een reactie

Delen