Vlaams Parlement moet symbolische schadevergoeding betalen aan Sihame El Kaouakibi

El Kaouakibi vroeg parlementaire medewerkers aan maar kreeg ze eerst niet. Photonews

Binnenland politiek

Verschil tussen werken en niet werken quasi onbestaande voor bepaalde inkomens | PAL Tweets

PAL

Twitter is niet meer weg te denken uit het debat, maar omdat niet alles wat op Twitter verschijnt even interessant is, trachten we in deze rubriek voor u de leukste of interessantste berichten te selecteren. Soms grappig, soms scherp en soms hemeltergend, maar nooit saai.


10/08/2023 – 07:00

Het verschil tussen werken en niet werken is voor bepaalde inkomens in ons land véél te klein. Tegelijkertijd is het aantal leefloners in de afgelopen twintig jaar verdubbeld. “We zijn het enige land waar je eeuwig werkloos kan blijven. Veel te genereuze sociale voordelen/kortingen voor alles en nog wat, die werkenden niet krijgen”, schrijft Maurits Vande Reyde (Open Vld) op Twitter.


Vorige PAL Tweet:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




10 gedachten over “Verschil tussen werken en niet werken quasi onbestaande voor bepaalde inkomens | PAL Tweets”

  1. Beste mijnheer Maurits Vande Reyde, uw partij zit al meer dan 20 jaar onafgebroken in de federale regering. Het verschil tussen werken en niet werken is al die jaren kleiner en kleiner geworden. Nu hoog van de toren blazen is nogal ongeloofwaardig en hypocriet.

  2. Klemantine,een luie gehandicapte die dan nog dom is.Dixit Leterme Y.vorige premier van belgistan.Veel wallo-brusseleirs werken in het zwart naast hun uitkeringen,een algemeen bekend feit bij de waalse PS.waarom iets veranderen als het goed loopt,dit was het antwoord die ik kreeg van Elio op een beurs waar Italiaanse charcuterie gepromoot werd die ik toen invoerde in 1996.We zijn 27 jaar later,de charcuterie heeft zijn inslag gevonden en aan de rest is niets veranderd.

  3. Het is eigenlijk nog erger: de meeste traditionele partijen zijn quasi al 200 jaar bezig met besturen. En bij elke verkiezing beloven ze beterschap. Eindelijk begint de Vlaming te beseffen dat VLD, cd&v, Vooruit, Groen, en zelfs N-VA gewoon raddraaiers zijn.

  4. Socialisten (minderheid in de Wetstraat en regios) domineren de politieke agenda in België. Dankzij haar marxistische terreurorganisaties: FTGB/ABVV. En toch blijven Vivaldi en haar filiale N-VA de nationalisten (VB) beschouwen als outlaws van het regime en de samenleving.

  5. Vande Reyde is een échte liberaal. Hij zal niet lang bij OVld blijven. Tenzij Vande Reyde een liberale Hendrik Bogaert is. Een zoethoudertje voor meer strikt in de leer zijnde liberalen, zoals Bogaert dat is voor de CD&V.

  6. Het probleem is dat de wetgeving te laks is wanneer het gaat om het activeren van leefloners. Mijn ervaring als lid van het BCSD is dat ze er alles aan doen om niet naar de Nederlandse lessen te moeten gaan. Ze moeten over niveau 1.2 beschikken vooraleer ze kunnen geactiveerd worden. Ze weten dit en slagen dus niet of komen aanzetten met doktersbriefjes zodat ze de lessen niet kunnen volgen. Aangezien er veel te weinig mogelijkheden zijn om lessen te volgen zijn ze dan weer een tijdje gerust en hoeven ze niet te werken.
    Tweede deel zijn zij die “uitgeleerd” zijn, ze zijn analfabeet, worden op cursus gestuurd waar dan blijkt dat ze niet in staat zijn om de leerstof te begrijpen. Ze worden dan “uitgeleerd” verklaard en dus kan men ze ook niet activeren want ze kunnen niet lezen of schrijven en begrijpen de taal niet eens.
    Alsof ze daardoor geen borstel of een schoffel kunnen vasthouden?

  7. En toch moeten de minimumlonen naar omlaag. Nu zijn ze na Luxemburg de hoogste ter wereld. Tegelijk moeten uiteraard ook de uitkeringen beperkt worden in de tijd. En de automatische loonindexeringen moeten afgeschaft. Zodat er werk gecreëerd wordt en zodat werken ook loont.

Plaats een reactie

Delen