Els Ampe stapt uit partijbestuur Open Vld: "Aan dit circus doe ik niet mee" | PAL X

Els Ampe (Belga)

Binnenland politiek

Els Ampe stapt uit partijbestuur Open Vld: “Aan dit circus doe ik niet mee” | PAL X

PAL

X, het vroegere Twitter, is niet meer weg te denken uit het debat, maar omdat niet alles wat op het platform verschijnt even interessant is, trachten we in deze rubriek voor u de leukste of interessantste berichten te selecteren. Soms grappig, soms scherp en soms hemeltergend, maar nooit saai.


14/09/2023 – 14:18

Vlaams Parlementslid Els Ampe (Open Vld) heeft op X aangekondigd dat ze uit het partijbestuur van Open Vld stapt. Dat doet ze uit onvrede met de aankondiging dat er in de toekomst mogelijk geen rechtstreekse voorzittersverkiezingen meer zullen plaatsvinden. Op 23 september kiest de Open Vld een nieuwe voorzitter, maar Ampe noemt die verkiezingen “nep”. “Aan dit circus doe ik niet mee. Dat ik per e-mail moet vernemen dat er misschien nooit meer rechtstreekse voorzittersverkiezingen komen, was voor mij de druppel”, fulmineert ze.

Lees meer:
https://palnws.be/2023/09/5-000-bootmigranten-bereiken-lampedusa-op-een-dag-pal-x/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




12 gedachten over “Els Ampe stapt uit partijbestuur Open Vld: “Aan dit circus doe ik niet mee” | PAL X”

  1. De open VLD blijkt niet zo ‘Open’ en liberaal meer te zijn. De clan De Croo duidde zelf de voorzitter aan, maar na gemor komen er dan toch voorzittersverkiezingen. Als je wil stemmen moet je maar naar Brussel komen, dus vele leden zullen afhaken en de clans zullen de huidige ‘ad interim’ voorzitter benoemen. Ik zou daar ook niet aan meedoen.

  2. zoals enkele weken geleden vermeld door mij – het was het kwestie van tijd , omtrent deze beslissing van haar
    Wel spijtig dat ze hiervoor 4 jaar gewacht heeft alvorens ze dit nu doet , daar Vivaldi sowiezo van in ’t begin een schijncircus was , of beseft ze ook dat de open Vld (voor leugenaars en dieven) in vrije val is , richting kiesdrempel

  3. Gelijk heeft ze. De open VLD is een irrelevante partij met irrelevante inhoud geworden. Het niveau en gedrag van een aantal prominente liberale politici is bovendien naar een dieptepunt gezakt.

  4. Inderdaad. Wat heeft een democrate/democraat te zoeken bij een totalitaire partij als N-VA? N-VA heeft een partijvoorzitter die werd verkozen zonder tegenkandidaat. Net als Stalin en Hitler. Is het zo een parodie van fake democratie dat de Vlamingen willen? In België en Vlaanderen geldt de dictatuur van de particratie. Een zekerheid hebben we, behoudens een revolutie, zullen de verkiezingen in 2024 daar niets aan veranderen. Het weze ons een troost: in Rusland werkt de Poetin-democratie nog verstikkender.

Plaats een reactie

Delen