Bert Anciaux over het vertrek van Ahidar uit Vooruit: “Reactie van partij op uitspraken over Gaza was niet oké”

Bert Anciaux en Fouad Ahidar tijdens een 1 meiviering in 2014. Belga

Binnenland politiek

“Neutraliteit is voor Moureaux hetzelfde als extreemrechts” | PAL X

PAL

X, het vroegere Twitter, is niet meer weg te denken uit het debat, maar omdat niet alles wat op het platform verschijnt even interessant is, trachten we in deze rubriek voor u de leukste of interessantste berichten te selecteren. Soms grappig, soms scherp en soms hemeltergend, maar nooit saai.


01/09/2023 – 14:30

Volgens Molenbeeks burgemeester Catherine Moureaux (PS) weigert MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez vanuit “extreemrechts oogpunt” om een nieuwe schepen die een hoofddoek draagt te erkennen. “De neutraliteit van de staat is voor haar hetzelfde als extreemrechts”, reageert Bouchez op X.

Lees hier waarover het gaat:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




3 gedachten over ““Neutraliteit is voor Moureaux hetzelfde als extreemrechts” | PAL X”

  1. Hopelijk gaan veel goedmenende(en dikwijls heel intelligente) kiezers ooit wel eens inzien dat de hele hetze tegenover vermeend extreem rechts gewoon een succesvolle tactiek is van politici aan de linkerzijde. Die linkerzijde (groenen en socialisten in alle variaties) drijven op jaloezie, bangmakerij en verwrongen situaties die ze zelf veroorzaakt hebben, verpakt in een mooie theorie die de voorbije honderd jaar keer op keer onnoemelijke en massale miserie heeft veroorzaakt. Niet voor niets zijn het zo goed als steeds linkse politici, inclusief van alle traditionele partijen die feitelijk een links-populistische politiek volgen, die betrapt worden op verregaande hypocrisie. Uiteindelijk is voor die mensen niet de ideologie die ze beweren aan te hangen het belangrijkste maar wel de bestendigen van hun zelfbevredigende mandaat met bijhorende verloning. M.a.w., het doel is gewoon een middel geworden en het middel het doel.

  2. Het islamo-fascisme van de PS (en per uitbreiding de bende van Vivaldi) vormt een reële bedreiging voor de neutraliteit, de rechtstaat en de democratie. Maar dat snappen sommige Flamins niet vrees ik. N-VA, CD&V, OVLD, Groen en Vooruit nemen de vlucht vooruit richting Mekka via Marrakech. Advies voor de democratische minderheid in België en Vlaanderen: red de democratie en begin alvast met het perverte cordon sanitaire rond de nationalisten te slopen. Allen samen (over de partijgrenzen heen) tegen de coalitie van de islamofascisten.

  3. Is het hoofddoekenverbod van dezelfde orde als het cordon sanitaire? Het cordon is een Belgisch Groen/PS fatwa dat de nationalisten verbiedt om deel te nemen aan het beleid, en overtreders worden bedreigd met politieke represailles.

Plaats een reactie

Delen