Rijbewijs (Belga)

Binnenland politiek

Uw Mening: Geen beperkingen voor jonge automobilisten

PAL

De Europese vervoerscommissie in het Europees Parlement stelt voor om in heel Europa voor beginnende bestuurders een proeftijd van twee jaar in te voeren. Tijdens die proefperiode mogen ze niet sneller dan 90 km per uur rijden. Bovendien zouden ze ook niet achter het stuur van een zware terreinwagen of SUV mogen kruipen. Een slecht idee, vindt het merendeel van de PAL NWS-lezers.

Tegen 2050 wil Europa geen verkeersdoden meer. Jarenlang daalde het aantal doden, maar de voorbije jaren is er eerder sprake van een stagnatie, volgens verslagen van de Commissie Vervoer in het EP. En daar wil de Commissie Vervoer iets aan doen.

Voorstel

Zo stelt die Commissie voor om in heel Europa beginnende bestuurders een proeftijd van twee jaar in te voeren. Pas nadien krijgen ze hun definitief rijbewijs. Tijdens die periode zouden ze slechts 90 kilometer per uur mogen rijden. Een SUV besturen zou ook verboden zijn en er is zelfs een voorstel dat nieuwe bestuurders wil verbieden om in het weekend tussen middernacht en 6 uur ’s ochtends te laten rijden. Het volledige voorstel leest u hier.

64 procent van de respondenten is van oordeel dat zodra iemand een rijbewijs haalt, er geen beperkingen meer moeten zijn. Tien procent denkt dat dit een manier is om autorijden minder populair te maken. Eén vierde van de stemmen vindt het wel een goed idee.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




5 gedachten over “Uw Mening: Geen beperkingen voor jonge automobilisten”

  1. Neen ! Men moet niet de jonge, doch wel de roekeloze en asociale bestuurders uit het verkeer halen, wat hun leeftijd ook weze. Vele weggebruikers ‘niet-automobilisten’ mogen ook wat beter opgevolgd worden. Bij een derde veroordeling voor gevaarlijk rijgedrag, het moordwapen, in casou de auto, moto of speedpedelec, verbeurd verklaren.

Plaats een reactie

Delen