Vliegtuig uit Syrië met IS-vrouwen en hun kinderen is geland

Illustratiebeeld. Shutterstock

Binnenland politiek

Vraag van de Week: Vormen de vrijgelaten IS-vrouwen een bedreiging?

PAL

Van de twaalf gerepatrieerde IS-vrouwen, is meer dan de helft intussen uit de gevangenis. Een deel van hen is volledig vrij, een ander deel is vrij onder voorwaarden. Maakt België een fout door deze vrouwen vrij te laten?

Tussen de twaalf gerepatrieerde IS-vrouwen zit onder meer Yusra El Maliji, de “radicaalste Belgische IS-vrouw”. Zij zweerde in 2019 nog trouw aan de Islamitische Staat, maar werd twee jaar nadien gerepatrieerd uit een vluchtelingenkamp.

Volgens VUB-professor Gerrit Loots, die de meeste IS-vrouwen opvolgt voor een onderzoek, gaat het over “voorbeeldige gevangenen”. Hij stelt dat hun gevaar voor de samenleving totaal geweken is. Bovendien staan de vrouwen nog op de OCAD-lijst, al betekent dat volgens Koen Metsu (N-VA) niet dat ze goed opgevolgd worden.

“Toen ik die uitspraken las, wist ik niet goed wat ik moest denken”, reageerde Koen Metsu (N-VA), die met de informatie naar buiten kwam. Volgens hij gaat het nog steeds over gevaarlijke dames. “Vergis u niet: dit zijn terroristen”, reageerde hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




28 gedachten over “Vraag van de Week: Vormen de vrijgelaten IS-vrouwen een bedreiging?”

  1. Vormen de vrijgelaten IS-vrouwen een gevaar voor de samenleving? * Wie zijn wij om hierover te oordelen. Is dat niet de taak van de overheid? Uiteraard kan de vraag altijd gesteld worden aan de bevoegde minister van justitie. U wel bekende Vincent Van Quickenborne.

  2. Het verhaal rond Heidi De Pauw, CEO van Child Focus zat ernstig fout. Ze bezocht in begin december 2020 een kamp in Syrië in volle coronalockdown. Ze gedragen zich nu voorbeeldig, maar meestal komt na de stilte de storm.
    https://www.tscheldt.be/storage/2020/12/Heidi-De-Pauw-tScheldt.mp4?id=0
    Dat De Croo en zijn regering miljoenen veil hadden om terroristen in de IS-enclave Molenbeek een tweede kans te geven, en hun praktijken verder uit te oefenen terwijl de slachtoffers ervan nog altijd in de kou staan mag niet geweten zijn.

  3. Als fanatiek gelovige zal men wraak nemen op deze die hun vader, broer of man geliquideerd heeft en ik als christen zou misschien hetzelfde doen, daarom is hen opsluiten in een donker kot het beste voor onze maatschappij.

  4. Niemand van hen is vrijwillig vertrokken, maw het was hun eigen keuze om ofwel als terroriste ofwel als IS slavin te gaan ‘werken’ ; hun fundamentalistisch karakter zullen ze altijd blijven behouden , het is als het ware zoals een hond die binnen in huis zijn behoefte op de grond blijft doen….je kan dat niet meer veranderen !!!!!

  5. Het weinige dat ik er over weet is onvoldoende om te oordelen. Het is wel zo dat personen die ooit in zulke omgeving vrijwillig zijn terechtgekomen best onder controle blijven. Mogelijks zijn er bij die tot het besef zijn gekomen dat ze fout zaten maar dat zeker weten kan niemand, ook niet de beste psycholoog of psychiater niet. Iemand een rad voor de ogen draaien kan iedereen en zeker als in hun heilig boek het bedriegen van ongelovigen gewoon aangeraden wordt is dat niet uitgesloten. De staatsveiligheid houdt ook andere meningen in het oog dus waarom deze niet. Voorzichtigheid is hier dan ook geboden. De personen in kwestie kunnen daar, gezien hun verleden, zeker vrede mee nemen. Indien het hun toch zou storen zou dit een reden te meer zijn om ze in het oog te houden want dat wijst dan sterk op een geveinsde bekering.

  6. Ze horen hier, natuurlijk, wél thuis hé ! Want, ze kweken als de ratten en vormen dus een enorm potentieel kiesvee voor de traditionele politieke partijen. Kwestie van het VB en de autochtone Vlamingen, zo veel mogelijk tegen te werken.

  7. Dat” in ’t oog houden” kost, weeral, geld en energie . Geld en energie wat, bij voorbeeld, zou kunnen bijdragen tot het sluiten van onze grenzen voor asiel eisende gelukzoekers. Oplossing : “Return to sender”. Mag niet van EU zeker ?! Maar, vooral niet, van onze activistische rechters ? Op termijn, wanneer ” Brood en Spelen”, het voetbal en “de koers” niet meer in staat zullen zijn om de ogen te blijven sluiten voor de totaal, destructieve gevolgen van het tolereren van Islam in onze samenleving, volgt een volksopstand.

  8. Waarom ze allemaal veralgemenen? Dus een percentage van een bevolking heeft een dreigende denkwijze voor onze maatschappij, wil dat dan zeggen dat AL die vrouwen zo denken? Hoe vaak worden pastoren betrapt op seksueel misbruik van jongeren, wil dat dan ook zeggen dat AL de kerken dit zouden toelaten? Deze manier van denken is niet normaal beperkt. Hebben jullie onderzoek gedaan en effectief bewijs over de dames die naar Syrië vertrokken zijn dat hun doel was om niet moslim landen te terroriseren? Hoe kan je zo snel beoordelen omdat de media beweert dat dit de waarheid is? Het feit dat de meeste mensen niet eens beseffen dat de politiek en de media een groot poppenkast is verbaasd me iedere keer opnieuw. Ooit misschien bedacht dat velen van hen naar Syrië gelokt werden omdat ze belooft werden daar een beter leven zouden krijgen onder « moslims » en dat ze nadien besefte dat dit een leugen was en terechtgekomen zijn in kampen van de Koerden nadat ze hun kinderen en andere familieleden zijn kwijt geraakt in een strijd dat in gang werd gezet door de overheid van Syrië.(al eeuwen lang bezig) Beseffen jullie ook dat ze gewone mensen zijn die een foute beslissing hebben genomen en verkeerde personen hebben vertrouwd, dat kan iedereen overkomen. Als ieder van jullie een uitnodiging krijgt om in het « beloofde land » te komen leven met alles er op en eraan, en in een bloedbad terechtkomen wil dat dan zeggen dat jullie de oorzaak hier van zijn. Iedere mens maakt fouten, en ik weet zeker dat al dat gedoe van « terrorisme » zo hard wordt opgeblazen terwijl de overheid vaak de aller grootste terroristen zijn.

  9. De politiek-correct ontaarde verrottingsstrategie wil dus kennelijk permanent “een adder aan onze borst koesteren” , wat een minachting om de billijke belangen behartiging van de eigen bevolking dermate te verkwanselen ! Als er zich vroeg of laat eentje zich zou gaan laten ontploffen wat zal de reactie der politiek-correcte bitskoemmers dan wezen ?

  10. in een hondedrol trappen is een fout maken. Naar Syrië reizen om IS te steunen, waarvan iedereen goed besefte dat het een ultra-extremistische onverdraagzame homofobe antisemitische christianofobe terreurorganisatie is, is geen fout maar een doelbewuste keuze waarvan je de consequenties maar moet aanvaarden. Wie in de Tweede Wereldoorlog fout zat heeft trouwens nooit op zoveel medelijden mogen rekenen, velen werden geëxecuteerd en Belgistan is het enige land dat nooit amnestie verleent heeft.

  11. Ik heb geen zin meer om, voor mensen, zoals jij, opnieuw, een samenvatting te maken, wat betreft de misdaden tegen de menselijkheid, eigenlijk de misdaden van moslims tegen alles, wat geen islam is. En dit is al, 1400 jaar, aan de gang, sinds het ontstaan van die Islam oorlogsdoctrine in 623 AD. Wat betreft: “Al dat opgeblazen gedoe van terrorisme”: Ga dat maar eens vertellen aan de slachtoffers van Zaventem en aan de MILJOENEN slachtoffers van Moslim terreur, over heel de planeet en, ik herhaal: nu al zo’n 1400 jaar aan de gang ! Hun profeet, de Moh, was een, door seks geobsedeerde pedofiel (zijn jongste bruid, Aisha, was 7 jaar en werd, op haar negende door hem verkracht). Hij was, bovendien, een slavendrijver, oorlogshitser, overvaller, folteraar, Joden hater, krijgsheer, usurper en hield van harem veelwijverij. Dit crapuul moet door ALLE moslims, dus ook door die terugkerende IS wijven, worden aanschouwd als dé ideale mens. En, dus, hét na te volgen voorbeeld. Wat betekent dat die, terugkerende kopvodden, wel degelijk, een bedreiging vormen voor onze maatschappij. Tenzij ze Islam afzweren. Weigeren ze dit te doen: terug naar zandbak. Leer eerst geschiedenis, alvorens je het opneemt voor individuen die jou naar het leven staan.

  12. Re-integratie. – VUB-professor en psychotherapeut Gerrit Loots begeleidt de zes vrijgelaten vrouwen: “Hun re-integratieproces loopt heel goed. Alle vrouwen die ik begeleid hebben een hele sterke wil om hun leven opnieuw op te bouwen, twee van hen doen dat in Brussel.”
    Professor Loots spreekt de vrouwen op regelmatige basis en ook de politie en sociale diensten blijven hun proces opvolgen. “Die opvolging is noodzakelijk, maar wordt afgebouwd in de loop van hun traject. Velen van hen maakten de keuze om een job in de sociale sector op te nemen”, aldus Loots.
    De vrouwen die hier familie hebben, konden rekenen op hun steun en in vele gevallen nam de familie tijdens hun opsluiting ook de voogdij van hun kinderen over. “Zij die hier geen familie hebben, kwamen terug onder zeer moeilijke omstandigheden”, meent Loots. “Eén vrouw leefde jaren in een kleine kamer met haar twee schoolgaande kinderen, terwijl zij zelf een koksopleiding volgde. Ondertussen is zij al aan het werk en stellen de kinderen het goed.”
    Volgens Gerrit Loots is het belangrijk om geen klimaat van wraak en vergelding te ontwikkelen tegenover de vrouwen. “Door hen als gevaarlijk te bestempelen creëert Kamerlid Koen Metsu een mythe van dreiging. Dat soort commentaar werkt contraproductief, we moeten net inzetten op herstel”, benadrukt Loots. “De vrouwen die ik begeleid zijn hier niet vertrokken uit haat tegenover België of het Westen, wel door familiale en sociale omstandigheden. Bron: Bruzz 05.10.2023.

  13. Hoeveel slachtoffers door Vlaams partnergeweld vielen er het laatste jaar te betreuren. Hoeveel verkeersdoden? Hoeveel slachtoffers maakten die zes vrijgelaten moslima’s in België? Hoeveel mensen van “die eigen bevolking” delen uw mening, laat staan politici los van Koen Metsu? Ik zal, bij deze, nachecken of Koen Metsu het N-VA partijstandpunt vertolkt.

  14. Deze vrouwen zijn geen bedreiging, onze elite vormt de bedreiging, door hun ongebreideld narcisme, waarvan ze de gevolgen afschuiven op de mensen, die ze zouden moeten veilig en geborgen houden.

Plaats een reactie

Delen