Spaanse politicus Vidal-Quadras vermoedt dat Iran achter aanslag op zijn leven zat

Spaanse politicus Vidal-Quadras vermoedt dat Iran achter aanslag op zijn leven zat. Belga - Wikimedia

Terrorisme en extremisme

Medeoprichter Vox neergeschoten in Madrid

PAL

X is niet meer weg te denken uit het debat, maar omdat niet alles wat op het platform verschijnt even interessant is, trachten we in deze rubriek voor u de leukste of interessantste berichten te selecteren. Soms grappig, soms scherp en soms hemeltergend, maar nooit saai.


09/11/2023 – 15:20

In de Spaanse hoofdstad Madrid werd oud-politicus Alejo Vidal-Quadras (78) vanmiddag neergeschoten. Hij raakte zwaargewond aan het hoofd, maar zou niet in levensgevaar zijn. Vidal-Quadras was eerst voorzitter van de Catalaanse afdeling van de Partido Popular (PP) en was een tijdlang vicevoorzitter van het Europees Parlement. Eind 2013 was hij een van de oprichters van het rechtse Vox. Huidig PP-voorzitter Alberto Núñez Feijóo veroordeelde de aanval tijdens een toespraak.

Vidal-Quadras zou alleen over straat gelopen hebben in Madrid, toen een man hem vanop een tweetal meter neerschoot. Over de dader en zijn motief is weinig duidelijk. Vandaag bereikte de Spaanse premier Sánchez een akkoord met Catalaanse separatisten over een amnestieregeling. Of er een verband is, is voorlopig niet duidelijk.


Vorige PAL X:

https://palnws.be/2023/11/bart-somers-legt-mandaat-als-minister-neer-pal-x

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen