Vincent Bolloré (Shutterstock)

Weekblad 't Pallieterke

Persvrijheid onder druk in Frankrijk

Piet Van Nieuwvliet

Dankzij ’t Pallieterke-auteur Jurgen Ceder kennen we het ‘Streisand-effect’, genoemd naar de gelijknamige Amerikaanse zangeres die een foto van haar woning van het internet wou laten verwijderen uit privacyoverwegingen en zo paradoxaal genoeg wereldwijde aandacht genereerde voor de bewuste afbeelding. In Frankrijk zou men dat fenomeen stilaan het ‘Bolloré-effect’ kunnen noemen. ‘Bolloré wie?’, vraagt u zich ongetwijfeld af. Vincent Bolloré is de hoofdaandeelhouder van Vivendi, dat Canal+, CNews...


Log hieronder in om dit bericht volledig te lezen. Ben je al ingelogd, kijk dan op je account of je nog een actief abonnement hebt.

Nog geen lid van PAL of 't Pallieterke? Steun het vrije woord door je eenvoudig en snel te abonneren en krijg meteen toegang tot vele duizenden exclusieve artikelen!

Onze abonnementen

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Piet is een auteur die voor 't Pallieterke al heel wat jaren op de teller heeft. Voor PAL NWS brengt hij vooral nieuws aan van gebeurtenissen binnen Europa. Daarbij trekken vooral onderwerpen als migratie en vrijheid zijn aandacht.

Delen