Gwendolyn Rutten (Photonews)

Satire

SATIRE. De man die Gwendolyns job stal, is de nieuwe superheld van Open Vld

Redactie Satire

De flexibiliteit van het liberale denken in Vlaanderen is legendarisch. Ze kiezen hun standpunten graag in functie van de dag, niet noodzakelijk gestoeld op enige ideologische achtergrond of politieke overtuiging. Paul Magnette zat zich onlangs nog vrolijk te maken in ‘De afspraak op vrijdag’ over hoe uitgerekend een liberale premier hem zo veel geld had laten verkwanselen. Voor Vivaldi II hoopt hij tenminste op een beetje weerwerk. Maar het flipfloppen zit nu eenmaal in het Open Vld-bloed.

Nee, onze X van de week is niet bepaald gisteren gepost. Die komt van 12 september 2018. Bijna zes jaar geleden dus. Maar de – toen nog – tweet is wel heel verhelderend voor de manier waarop Open Vld aan politiek doet. Gwendolyn Rutten klopte zich toen op de borst dat ze een einde had kunnen maken aan het penitentiaire verlof dat gedetineerden één week thuis en één week in de cel hield. Dat vond ze een echt rotsysteem. Ze had er vurig en lang voor gepleit en eindelijk haar zin gekregen. En dat mocht de kiezer best weten. Haar initiatief, haar verdienste. “Overbevolkte gevangenissen tegengaan, ja. Maar niet ten koste van onze veiligheid.” Stoere taal. Well done, Gwendolyn.

Even ‘fast forward’ naar oktober 2023. Gwendolyn verlaat de nationale politiek definitief, omdat ze geen minister van Justitie mag worden. Een paar dagen later wordt ze alsnog minister in de Vlaamse regering en blijft ze in de nationale politiek. Bij die gelegenheid drukt ze haar steun uit voor de nieuwe minister van Justitie, Paul van Tigchelt, als de juiste man op de juiste plaats. Twee flipflops in één.

De man die Gwendolyns job stal, is de nieuwe superheld van de partij

Maandje thuis?

Maar terug naar de tweet van 2018. Hoe is het ondertussen verlopen met haar verwezenlijking dat ‘een week thuis, een week in de cel’ niet meer bestaat? Wel, dat werd gewoon behouden. Niemand had echt rekening gehouden met haar bezorgdheid voor onze veiligheid. En Paul Van Tigchelt heeft het systeem echt aangepakt. Voortaan is het niet meer ‘week om week’, maar ‘maand om maand’. Een maand thuis dus. Leve de veiligheid. Waarom doet Paul dat? Juist, om de overbevolking in de gevangenis tegen te gaan. Wat overigens niet echt helpt. En Gwendolyn klapt in de handjes voor zo’n doortastende maatregel. De man die ‘haar’ job stal, is de nieuwe superheld van de partij. Of hoorde u haar protesteren?

En het is zelfs nog veel erger. De gevangenissen zitten zo overvol dat er voor pas betrapte criminelen zelfs geen plaats meer vrij is. Die mogen dus gewoon naar huis. Soms met een enkelbandje. Soms met een strenge vermaning om het niet meer te doen. Open Vld is als een doos pralines. Bij iedere chocolaatje dat je vastpakt, weet je nooit wat er precies in zit.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




4 gedachten over “SATIRE. De man die Gwendolyns job stal, is de nieuwe superheld van Open Vld”

  1. het kan hen echt niks schelen , of de bevolking zich niet meer veilig voelt, en het kan hen nog minder schelen als de werkende Vlaming verder verarmt, zolang zij zelf maar aan die vetpot zitten

  2. De “liberalen” zijn geëvolueerd van “voor de zelfstandigen” naar ronduit de meest nutteloze corrupte bende politiekers. De aaneenschakeling van schandalen, bedrog, misbruik van geld en macht, postjespakken, vriendjespolitiek, kortom het benutten van alle mogelijkheden om te frauderen en eigen zakken te vullen maakt dat dit type aanhangers op dezelfde schaal van verafschuwing komt te staan als Dutroux en consoorten. In het rotste land van de wereld waar de politiek corrupt is zijn er zelfs individuen met een beter geweten dan deze bende bandieten.

Plaats een reactie

Delen