'Burgemeestersfront' eist richting verkiezingen standpunt: "Partijen moeten kleur bekennen: verplichte gemeentefusies of niet?"

Peter Reekmans. Foto: Eigen redactie

Binnenland politiek

PAL CAST. Peter Reekmans: “Er zijn te veel idioten in het Parlement”

Stijn Derudder

Peter Reekmans (49) bestuurt naast Glabbeek ook zijn eigen onderneming. Toch was hij ook een van de grootste voorstanders van een terugkeer van Lijst Dedecker. “Maar ik heb het nu al druk genoeg”, lacht Reekmans. Hij zag LDD als een ‘tussenstation’ voor kiezers die twijfelden tussen N-VA en Vlaams Belang. “Maar de mensen zijn zó boos dat ze dat tussenstation niet meer nodig hebben.”

Beluister hier de podcast:

Of surf naar Spotify, Apple Music en andere podcastkanalen.

Lees ook:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

1 gedachte over “PAL CAST. Peter Reekmans: “Er zijn te veel idioten in het Parlement””

  1. “Er zijn te veel idioten in het Parlement” (citaat). Parvenu’s of corrupt lijkt mij gepast . De Vlaamse politici zijn na al de taalwetten die het licht zagen er nog altijd niet in geslaagd de taalwetgeving in Brussel en de Vlaamse rand correct te laten naleven. Brussels taalincivisme in administraties en gesubsidieerde instellingen, beschermd door de Franstalige overheid, regionaal en lokaal. Op hun beurt gesponderd door de Vlaamse overheid via de geldbeugel van de Vlaamse belastingbetaler.
    Wat moeten Vlaamsgezinden dan met die luie en/of tricolore politici aanvangen? Wat is de meerwaarde van de Vlaamse regering? Wat is de meerwaarde van N-VA onder leiding van de tricolore mol Bart Dewever? Kritiek vanuit de Vlaamse regering aan het adres van conservatieve moslims of radicale Vlamingen geen nood. Dan staat Bart Dewever op de barricade. Maar wanneer de fundamentele grondwettelijke burger- en taalrechten van de Nederlandstalige Belgen met kwaadwillig opzet worden genegeerd dan verschuilen onze Vlaamse vertegenwoordigers zich in de catacomben van het Belgisch, pseudo, federaal parlement. Shame on you parasieten van de Wetstraat. Ondertussen wordt de ééntalige G.L. Bouché als een staatsman in de studio van de VRT ontvangen en met dito égards te woord gedaan door Yvan de Vadder in “De Afspraak”. Deze maal geen kruisverhoor zoals gebruikelijk met leden van het Vlaams Belang. Het Franstalig misprijzen voor onze Nederlandse taal, cultuur, hun verzet tegen gelijke taalrechten voor de Vlamingen, wordt helaas, ook stilzwijgend getolereerd door de Vlaamse politiek elite. In plaats van in te grijpen en hun macht te gebruiken om legitieme en legale rechten van hun volk en kiezers af te dwingen steken ze laf hun hoofden in het zand. Het taalracisme van de Brusselse overheden tegenover de Nederlandstaligen is gewoon misdadig en van dezelfde orde als het etnisch racisme.

Plaats een reactie

Steun nu ook

het vrije woord

Vind je dit artikel interessant?

Neem een PAL-proefabonnement

(nu eerste maand gratis)

Probeer het nu
Delen