Minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (Vooruit). Photo News

Minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (Vooruit). Photo News

Binnenland politiek

Vandenbroucke: “Heropening horecaterrassen totaal niet aan de orde”

Pieter Van Berkel

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) noemt de huidige coronacijfers “zeer verontrustend”. Dat zegt hij in De Ochtend op Radio 1. Versoepelingen, zoals het heropenen van horecaterrassen, zijn volgens hem “totaal niet aan de orde”.

“We zien een sterke circulatie van het virus: de voorbije dagen gemiddeld meer dan 2.800 vastgestelde besmettingen per dag”, zegt Vandenbroucke. “Dat is zeer veel en dat aantal stijgt relatief sterk. We zien ook een sterke toename van het aantal mensen dat wordt opgenomen in het ziekenhuis. Onze afdelingen intensieve zorg beginnen vol te lopen, terwijl eigenlijk het aantal mensen dat op intensieve ligt zonder corona, nog altijd minder is dan normaal. Er worden dus nog altijd ingrepen en behandelingen uitgesteld. Dat is héél slecht voor de volksgezondheid.”

De minister wil dat de huidige afspraken, zoals over telewerk, strikter worden opgevolgd. Een heropening van de horecaterrassen is voor hem “totaal niet aan de orde”. “Men moet ophouden met mensen dingen voor te houden”, klinkt het. “Versoepelingen zijn heel sympathiek, maar dat is de mensen een rad voor de ogen draaien.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen