Chaos op Zaventem: "Geen onderscheid naargelang de zone waaruit je komt"

Foto: Twitter. Chaos op Zaventem: "Geen onderscheid naargelang de zone waaruit je komt"

Uncategorized

Chaos op Zaventem: “Geen onderscheid naargelang de zone waaruit je komt”

Wijnand Meeus

Gisterenavond is een grote chaos ontstaan in de aankomsthal op de vlieghaven van Zaventem. Daar controleerde de federale politie alle aankomende passagiers om te zien of ze hun PLF-formulier hebben ingevuld. Er stond echter veel volk te dicht op elkaar en er werd geen onderscheid gemaakt naargelang de zone waaruit je terugkeerde.

https://twitter.com/GroeninckxPaul/status/1345796196984647680

“Aankomst #zaventem #coronacontrole 19:04 massa op elkaar gepakt. Geen onderscheid naargelang de zone waaruit je komt. Totale chaos”, schrijft een aankomend passagier op Twitter. “Veel te dicht bij elkaar”, schrijft iemand anders. De controle op het invullen van het Passagier Lokalisatie Formulier gebeurde al meerdere malen moeizaam. Zo is het niet de eerste keer dat Zaventem met deze drukte kampt. Zondagavond leidde de vertragingen echter tot een echt piekmoment.

(Lees verder onder de tweet)

De woordvoerdster van Brussels Airport zegt dat men constant oproept de afstand te bewaren. “Het is niet de bedoeling dat mensen zo dicht bij elkaar gaan staan”, vertelt ze. “We roepen iedereen op om zijn of haar verantwoordelijkheid te nemen en afstand te houden tijdens het aanschuiven. Dat wordt ook voortdurend gevraagd via de luidsprekers.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Delen