De Wever concretiseert cordon rond communisten

Bart De Wever en Raoul Hedebouw. Photonews

Uncategorized

Gentse tramhalte opgeblazen met vuurwerk en brandversnellers

Anton Schelfaut

‘Jongeren’ hebben vrijdagavond rond 21.30 uur een tramhalte aan het Edmond Van Beverenplein in Gent opgeblazen. Door middel van vuurwerk en brandversnellers konden ze een explosie veroorzaken. Er zijn nog geen verdachten geïdentificeerd.

Op beelden die circuleren via sociale media is de explosie te zien.“Een bende jongeren heeft met behulp van een doos en brandversnellers en verschillende (vuurwerk) bommetjes de brand veroorzaakt aan de halte op het plein. De recherche voert aan de hand van beelden van de bewakingscamera’s een onderzoek uit”, zegt Liesbeth De Pauw van de politiezone Gent aan Het Laatste Nieuws. Er vielen geen gewonden.

Ook op oudejaarsnacht vonden er enkele incidenten met vuurwerk plaats, waarbij de politie moest tussenkomen. “Er is overlast door enkele groepen jongeren die zich manifesteren en willen bewijzen ten opzichte van elkaar. Momenteel zijn er nog geen verdachten geïdentificeerd maar het onderzoek is lopende”, aldus De Pauw

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen