Senaatsverkiezingen in Georgia bepalend voor presidentschap Joe Biden

Foto: Shutterstock. Senaatsverkiezingen in Georgia bepalend voor presidentschap Joe Biden

Uncategorized

Senaatsverkiezingen in Georgia bepalend voor presidentschap Joe Biden

Anton Schelfaut

De Senaatsverkiezingen in de Amerikaanse staat Georgia zullen bepalen welke partij de meerderheid in de Senaat verovert. Op dinsdag 5 januari brengen de inwoners opnieuw hun stem uit voor de twee zetels, nadat op 3 november geen enkele kandidaat de vereiste 50 procent haalde. 

De Republikeinen hebben momenteel 50 zetels in de Senaat, de Democraten 48. In Georgia zijn nog twee zetels te verdelen. De Republikeinen hebben genoeg aan één zetel voor een meerderheid, de Democraten moeten beide zetels binnenhalen. In dat geval ligt de definitieve beslissing voor stemmingen in de Senaat bij de Democratische vicepresident Kamala Harris.

Voor president-elect Joe Biden is een meerderheid in de Senaat cruciaal om zijn beleid door te drukken. Een Republikeinse meerderheid zou namelijk de plannen van de regering kunnen dwarsbomen.

Maandag voeren zowel Joe Biden als Donald Trump campagne in Georgia voor de kandidaten van hun partij. Biden zakt af naar de hoofdstad Atlanta om de Democratische kandidaten Jon Ossoff en Raphael Warnock te steunen. President Trump woont maandag een campagnebijeenkomst van David Perdue en Kelly Loeffler bij in Dalton.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Delen