AB Inbev pleit voor heropening horeca op 1 april: "Het is nu of nooit"

Foto: Shutterstock. AB Inbev pleit voor heropening horeca op 1 april: "Het is nu of nooit"

Uncategorized

AB Inbev pleit voor heropening horeca op 1 april: “Het is nu of nooit”

Anton Schelfaut

Brouwerij AB Inbev eist dat de horeca vanaf 1 april de deuren weer mag openen. Daartoe heeft woordvoerder Pieter Anciaux zaterdag opgeroepen in VTM Nieuws. De Belgische cafés en restaurants zijn intussen al 125 dagen gesloten.

De regering moet nu beslissen over de heropening van de horeca, zodat alle zaken zich kunnen voorbereiden. “Het is genoeg. De horeca, de toeleveranciers en de brouwerijen staan onder enorme financiële druk. Het is nu of nooit, we moeten op 1 april de horeca terug opendoen, op een veilige manier”, aldus Anciaux. Volgens AB Inbev mag er ook geen onderscheid komen tussen cafés en restaurants.

De grootste bierbrouwer ter wereld verwacht dat de regering de knoop doorhakt op het volgende Overlegcomité. Dat vindt volgende week vrijdag plaats. “De brouwers en toeleveranciers moeten produceren, vervallen producten in de kelders van de horecazaken moeten worden opgehaald, nieuwe producten moeten geleverd worden en bierleidingen moeten gekuist worden.”

In normale omstandigheden zouden die voorbereidingen acht weken duren. AB Inbev zal echter extra personeel inzetten om een heropening op 1 april te faciliteren. De brouwer staat in voor de bevoorrading van zo’n 10.000 Belgische cafés.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen