CD&V wil telefoongebruik achter stuur zwaarder beboeten

Foto Shutterstock: CD&V wil telefoongebruik achter stuur zwaarder beboeten

Uncategorized

CD&V wil telefoongebruik achter stuur zwaarder beboeten

Ruben Notteboom

CD&V wil telefoongebruik achter het stuur zwaarder beboeten. De partij heeft daarvoor een wetsvoorstel ingediend. Ze willen ook een verbod op het gebruik van andere elektronische communicatietoestellen. “Chauffeurs beseffen nog steeds onvoldoende hoe gevaarlijk dit is”, zegt Kamerlid Jef Van den Bergh.

CD&V wil de boete verhogen van 116 euro naar 174 euro en ervoor zorgen dat er geen achterpoortjes meer zijn door ook andere elektronische communicatieapparaten te verbieden voor chauffeurs. Dat wetsvoorstel komt er kort nadat het veiligheidsinstituut VIAS camerasystemen heeft getest om vast te kunnen stellen of chauffeurs hun gsm aan het gebruiken waren. De resultaten vond men schrijnend: te veel chauffeurs gebruikten wel degelijk hun mobiele telefoon op de weg.

Steun van SP.A

De SP.A steunt het idee van CD&V. “Vandaag stelt de Wegcode letterlijk dat een bestuurder geen gebruik mag maken van een draagbare telefoon die hij in de hand houdt”, zegt CD&V-Kamerlid Jef Van den Bergh in de Kamer volgens Het Nieuwsblad. CD&V wil ook tegengaan dat mensen hun telefoon op luidspreker zetten om zo handsfree te bellen. Daarnaast zouden er ook mensen zijn die filmpjes bekijken of berichten lezen achter het stuur en daar moet volgens CD&V en SP.A een einde aan komen. Apparatuur die vastgemaakt is aan of deel uitmaakt van de wagen, is wel nog toegestaan.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen