Vlaams Belang schenkt 10.000 euro aan Huizen van Vlaamse Solidariteit

Guy D'haeseleer, Tom Van Grieken en Barbara Pas (v.l.n.r.). Vlaams Belang

Uncategorized

Dries Van Langenhove betoogt in Parijs tegen ontbinding Génération Identitaire

Anton Schelfaut

Kamerlid Dries Van Langenhove heeft zaterdagmiddag deelgenomen aan een betoging van de Franse identitaire jongerenbeweging Génération Identitaire. In Parijs kwamen zo’n 1.500 manifestanten de straat op. Ze protesteren tegen de mogelijke ontbinding van hun beweging door de Franse overheid.

“De Franse regering wil de nationalistische jeugd het zwijgen opleggen. Ik heb zelden een reis gemaakt die dermate essentieel was”, zegt Dries Van Langenhove in De Morgen. “Als het regent in Parijs, dan druppelt het in Brussel”, gaat hij verder op Twitter. “Daarom ging ik vandaag de Fransen een hart onder de riem steken in hun protest tegen de Franse regering die rechtse jongerenbewegingen wil verbieden. De Belgische regering staat immers te popelen om het Franse voorbeeld te volgen.”

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin wil de procedure voor de ontbinding van Génération Identitaire opstarten. Daartoe besloot hij naar aanleiding van een aantal acties die de beweging voerde tegen illegale immigratie in Frankrijk.

Lees ook het artikel onder met meer achtergrond over de ontbinding van de organisatie:

https://redactie.palnws.be/2021/02/franse-regering-ontbindt-generation-identitaire-maar-zwijgt-ook-protest-tegen-illegale-immigratie/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen