De lockdown heeft een enorme impact op de horeca. Het kwam ook aan bod in het weekinterview in ‘t Pallieterke met Filip Brusselmans (Vlaams Belang). Wat denkt hij over dit moeilijke onderwerp?
Geen advertenties meer?
Ingelogde abonnees steunen niet alleen een van de enige kritische en onafhankelijke media, maar zien ook geen vervelende advertenties. Abonneer je snel en eenvoudig en krijg meteen toegang tot vele duizenden exclusieve artikelen!
Maak hieronder je keuze voor het gewenste abonnement:
Liever ook op papier? Bekijk alle abonnementen!
Het doorlopend abonnement wordt automatisch verlengd voor steeds één maand.
Liever ook op papier? Bekijk al onze abonnementen!
Steun het vrije woord met een online abonnement van 3 maanden via een eenmalige betaling.
Liever ook op papier? Bekijk al onze abonnementen!
Steun het vrije woord met een eenmalige betaling en je zit een jaar goed.
Log hieronder in om dit bericht volledig te lezen. Ben je al ingelogd, kijk dan op je account of je nog een actief abonnement hebt.
“Het is natuurlijk een moeilijke discussie, want zodra je een beetje voor vrijheid begint te pleiten of sommige maatregelen in vraag stelt, word je al snel in een hoekje gezet als complotdenker of corona-ontkenner. Dat zijn we natuurlijk niet. Er zijn nu eenmaal enkele maatregelen die te belachelijk voor woorden zijn. Die avondklok bijvoorbeeld. Dit komt neer op een huisarrest voor sommige mensen. Ik kan me wel inbeelden waarom men dat heeft gedaan: dat is om bepaalde jongeren in bepaalde steden onder controle te kunnen houden. Maar men straft hier eigenlijk de hele bevolking, terwijl men perfect ’s nachts een samenscholingsverbod van meer dan vier zou kunnen opleggen, zoals men overdag ook doet. Het is niet dat het virus plots ontwaakt als je buiten je deur stapt.”

“Ik vind wel dat we daar als partij commentaar op mogen geven. We doen dat soms misschien zelfs iets te weinig. Daar probeer ik wat meer op in te zetten.”
“Wat de horeca betreft, ik heb er middenin gestaan. Ik ken heel wat horeca-uitbaters. Ik heb elke dag misschien zelfs meer contact met horeca-uitbaters dan met jongeren. Die mensen zien het echt niet meer zitten. De rekeningen blijven zich opstapelen en ze hebben nul perspectief. Niet alleen financieel, maar ook psychologisch is dat zeer zwaar. Men heeft de horeca gesloten om de curve naar beneden te krijgen, maar die is blijven stijgen. Men heeft de contactberoepen gesloten en de curve is evengoed blijven stijgen.”
“We moeten beseffen dat daar het grote probleem niet ligt. Dat die zaken, met alle maatregelen die het enigszins zo veilig mogelijk maken, toch terug open moeten kunnen.”







