Uncategorized

“Men heeft de horeca gesloten om de curve naar beneden te krijgen, maar die is blijven stijgen”

Pieter Van Berkel

De lockdown heeft een enorme impact op de horeca. Het kwam ook aan bod in het weekinterview in ’t Pallieterke met Filip Brusselmans (Vlaams Belang). Wat denkt hij over dit moeilijke onderwerp?

“Het is natuurlijk een moeilijke discussie, want zodra je een beetje voor vrijheid begint te pleiten of sommige maatregelen in vraag stelt, word je al snel in een hoekje gezet als complotdenker of corona-ontkenner. Dat zijn we natuurlijk niet. Er zijn nu eenmaal enkele maatregelen die te belachelijk voor woorden zijn. Die avondklok bijvoorbeeld. Dit komt neer op een huisarrest voor sommige mensen. Ik kan me wel inbeelden waarom men dat heeft gedaan: dat is om bepaalde jongeren in bepaalde steden onder controle te kunnen houden. Maar men straft hier eigenlijk de hele bevolking, terwijl men perfect ’s nachts een samenscholingsverbod van meer dan vier zou kunnen opleggen, zoals men overdag ook doet. Het is niet dat het virus plots ontwaakt als je buiten je deur stapt.”

Italiaanse horeca protesteert tegen gedwongen sluiting

“Ik vind wel dat we daar als partij commentaar op mogen geven. We doen dat soms misschien zelfs iets te weinig. Daar probeer ik wat meer op in te zetten.”

“Wat de horeca betreft, ik heb er middenin gestaan. Ik ken heel wat horeca-uitbaters. Ik heb elke dag misschien zelfs meer contact met horeca-uitbaters dan met jongeren. Die mensen zien het echt niet meer zitten. De rekeningen blijven zich opstapelen en ze hebben nul perspectief. Niet alleen financieel, maar ook psychologisch is dat zeer zwaar. Men heeft de horeca gesloten om de curve naar beneden te krijgen, maar die is blijven stijgen. Men heeft de contactberoepen gesloten en de curve is evengoed blijven stijgen.”

“We moeten beseffen dat daar het grote probleem niet ligt. Dat die zaken, met alle maatregelen die het enigszins zo veilig mogelijk maken, toch terug open moeten kunnen.”

Lees het volledige interview met Filip Brusselmans hier.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen