Minister Verlinden toont begrip voor handhaving van afgelopen weekend

Foto: Photonews. Minister Verlinden toont begrip voor handhaving van afgelopen weekend

Uncategorized

Minister Verlinden toont begrip voor handhaving van afgelopen weekend

Pieter Van Berkel

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) reageert op de kritiek dat de handhaving van de coronamaatregelen het afgelopen weekend soms arbitrair leek. “Het belangrijkste is dat finaal de veiligheidsmaatregelen zo goed mogelijk werden nageleefd”, zegt Verlinden in De Ochtend op Radio 1.

Door het goede weer kwamen het afgelopen weekend heel wat mensen buiten. In sommige gevallen werden daarbij de coronaregels overtreden. Volgens Verlinden was er op sommige plaatsen “een collectieve ontlading”. “Dat is niet het verstandigste om te doen”, zegt de minister. “Het kan ervoor zorgen dat we nog langer de maatregelen moeten volgen.”

Verlinden: “Instructies verduidelijken”

“Het is heel moeilijk om een uitspraak te doen over het hele grondgebied”, antwoordt Verlinden op de kritiek dat de handhaving van de maatregelen soms arbitrair zou lijken. “Het belangrijkste is dat finaal de veiligheidsmaatregelen zo goed mogelijk werden nageleefd. Ik ga samen met de politie kijken of we bepaalde instructies moeten verduidelijken. Als het mooie weer aanhoudt moeten we goed voorbereid zijn.”

Volgens de minister zijn de regels en de boetes die daaraan vasthangen duidelijk. “Mensen weten waarom we de maatregelen hebben opgelegd”, klinkt het.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen