Regering wil "alle burgers" bevragen over staatshervorming

Foto: Photonews. Regering wil "alle burgers" bevragen over staatshervorming

Uncategorized

Regering wil “alle burgers” bevragen over staatshervorming

Pieter Van Berkel

De regering-De Croo lanceert dit jaar een digitaal platform om “alle burgers” te bevragen over de staatshervorming. Dat schrijft De Standaard.

Ministers van Institutionele Hervormingen en Democratische Vernieuwing Annelies Verlinden (CD&V) en David Clarinval (MR) lanceren de komende maanden een grootschalige online bevraging. Daarin willen zij de burger polsen naar “meningen, aanbevelingen, voorstellen en suggesties” over een toekomstige staatshervorming en democratische vernieuwing.

“Alle burgers”

Volgens Verlinden is het de bedoeling om “alle burgers van ons land” daarbij te betrekken. Ook academici, lokale besturen en het middenveld zullen bevraagd worden.

In 2022, na de coronapandemie, wil de regering panels met parlementairen, burgers en academici op poten zetten om te discussiëren over democratische vernieuwing.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

4 gedachten over “Regering wil “alle burgers” bevragen over staatshervorming”

  1. Daar is maar één eerlijke en democratische manier om de burger te bevragen en dat is via een bindend referendum. Ik stel alleszins een referendum voor over het al dan niet handhaven van het cordon sanitair, over de rechtstreekse verkiezing van de federale premier, de minister-presidenten van de deelstaten, de provinciegouverneurs, de burgemeesters en de korpsoversten van de politiezones, over het al dan niet invoeren van een meerderheid kiesstelsel, over de financiering van (fake) religies die zonder bewijzen aan te voeren, beweren in naam van God, Allah of Jahweh te spreken, over het statuut van de monarchie, over de onafhankelijkheid van Vlaanderen, de opengrenzen politiek van de Belgische regering en uiteraard de cruciale vraag of de regering al dan niet vrijheid van opinie moet herinvoeren en beschermen in de publieke sfeer.

  2. “ALLE burgers” , daar geloven wij niets van, zelfs niet van een CDenVsters. De tijd van de communie zonder biechten is misschien voorbij, maar naar de GEWONE burger wordt nooit geluisterd.

  3. heel de democratie is een rookgordijn, uiteraard is dit ook maar show, u mag daar zeggen wat u wilt, de elite bepaald wat er gebeurd. enkel een bindend referendum waarbij het volk ook zelf de vraag kan formuleren is democratisch.

Plaats een reactie

Delen