Trump reageert op vrijspraak: "Blijven opkomen voor grootsheid van Amerika"

Foto: Shutterstock. Trump reageert op vrijspraak: "Blijven opkomen voor grootsheid van Amerika"

Uncategorized

Trump reageert op vrijspraak: “Blijven opkomen voor grootsheid van Amerika”

Anton Schelfaut

Voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft gereageerd op zijn vrijspraak in het afzettingsproces. In een schriftelijke verklaring belooft Trump dat hij zal blijven opkomen voor de “grootsheid van Amerika”. “Onze magnifieke, historische en patriottische beweging, Make America Great Again, staat nog maar aan het begin”, klinkt het.

Volgens de Democratische aanklagers was Donald Trump verantwoordelijk voor de bestorming van het Capitool op 6 januari. 57 senatoren hebben hem schuldig bevonden, 43 niet. Er is dus geen tweederdemeerderheid gevonden voor zijn afzetting.

Trump zelf noemde het afzettingsproces een “nieuwe fase in de grootste heksenjacht ooit”. “Geen enkele andere president is ooit op die manier behandeld.”

“Het is een triest commentaar op onze tijd dat een politieke partij in Amerika een vrijkaart krijgt om de rechtsstaat te kleineren, wetshandhavers te belasteren, meutes toe te juichen, oproerkraaiers vrij te spreken en gerechtigheid te veranderen in een instrument van politieke wraak”, aldus Trump.

“Onze historische, patriottistische en prachtige beweging om Amerika weer groots te maken is pas net van de grond gekomen”, benadrukt hij. “Ik heb de komende maanden veel met jullie te delen. En ik kijk ernaar uit om onze ongelofelijke reis samen voort te zetten.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen