Adviseur islamofobie Britse overheid ontslagen vanwege steun voor boycot film 'The Lady of Heaven'

Imam Qari Asim. Schermafbeelding: YouTube.

Uncategorized

Vandenbroucke tempert verwachtingen: “Pas binnen drie weken over versoepelingen beslissen”

Anton Schelfaut

Het Overlegcomité zal vrijdag geen grote beslissingen nemen over verdere versoepelingen van de coronamaatregelen. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) zondagmiddag gezegd bij VTM Nieuws. “Pas over een drietal weken kunnen we daarover een verstandige beslissing nemen”, klinkt het.

Frank Vandenbroucke waarschuwt dat we vooral moeten opletten voor de besmettelijkere varianten van het coronavirus. “Als we ons houden aan de maatregelen moeten we eigenlijk geen schrik hebben voor de varianten. Ook die varianten raken niet over de dijk. Het probleem ontstaat wanneer er gaten ontstaan in de dijken. Daar moeten we dubbel voor opletten”, aldus Vandenbroucke bij VTM Nieuws.

“Het klopt dat de horeca onder grote druk staat, ook financieel. Maar we kunnen op dit ogenblik geen verstandige beslissing nemen. We zien dat de Britse variant steeds meer aanwezig is. Als je dan versoepelt en gaten maakt in je verdediging…”

Volgens Vandenbroucke kan de besmettelijkheid van de Britse variant binnen drie weken goed worden ingeschat. “Dan zal die het landschap overheersen, en kunnen we dat zien. Ik wil verstandige beslissingen nemen en dat vergt nog tijd. Over versoepelen kunnen we dan ook pas over drie weken beslissen. We kunnen nu geen valse zekerheid geven. Vrijdag is een belangrijke vergadering, maar we gaan dus niet veel beslissingen kunnen nemen.” 

De minister benadrukt dat België momenteel de minst strenge maatregelen van Europa heeft. “De scholen zijn open kunnen blijven, in tegenstelling tot het buitenland. Dat is wat we altijd hebben willen behouden, vandaar bijvoorbeeld ook de regels over de hobby’s.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen