Uncategorized

Vlaamse wielerfan mag blijven hopen

Redactie Sport

Nog maar 2 weekends wachten en het Vlaamse wielerseizoen gaat van start met de Omloop het Nieuwsblad. Buiten Halle-Ingooigem en enkele wedstrijden voor junioren/beloften blijft de wielerkalender in Vlaanderen voorlopig gespaard van Corona onheil.

Foto: Nollet. Corona remt de wielersport!

Voor profwielrenners is het speuren naar zuiderse wedstrijden waar ze aan de start kunnen komen. Covid-19 afgelastingen hielden dan ook stevig huis in de agenda van menig team. Meestal sterk bezette aanvangskoersen zoals de Tour down Under (AUS) of de Ronde van Oman werden geschrapt. Andere rittenkoersen zoals de Ruta del Sol (Spanje) zijn voorlopig uitgesteld.

Klassieke voorjaar

Het hele gegeven rond de varianten van het Chinese virus maakt dat de zenuwen nog strakker gespannen staan dan vorig najaar. De situatie blijft dus erg fragiel, maar de wielerminnaar mag toch hopen op kunstjes van Wout, Mathieu, Greg en Co dit voorjaar. Voorlopig hoeft u nog niet boswandeling 37 van het jaar te plannen. Tot tegenbericht mag u zich in tegendeel opmaken voor een aantal namiddagen heroïsch vertier. Dat kan op volgende hoogdagen van het klassieke voorjaar 2021:

  • 20 maart: Milaan – San Remo (2020 – Van Aert)
  • 4 april: Ronde Van Vlaanderen (2020 – Van der Poel)
  • 11 april: Parijs – Roubaix (2020 – afgelast)
  • 18 april: Amstel Gold Race (2020 – afgelast)
  • 25 april: Luik – Bastenaken – Luik (2020 – Roglic)

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
De sportredactie van PAL NWS volgt voor u niet alleen cafésporten zoals darts en voetbal. Ook voor prestaties op de weg, in het veld, op de piste en in de ring kan u bij ons terecht.

Plaats een reactie

Steun nu ook

het vrije woord

Vind je dit artikel interessant?

Neem een PAL-proefabonnement

(nu eerste maand gratis)

Probeer het nu
Delen