167.000 Vlamingen hebben recht op terugvordering boete autokeuring

Autokeuring. Photonews

Uncategorized

Groen verzet zich tegen voordracht ‘homofobe’ bestuurder, Vlaams Belang distantieert zich

Anton Schelfaut

Oppositiepartij Groen verwijt de Vlaamse regering “slecht bestuur” inzake de voordracht van Jef Elbers voor de raad van bestuur van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Eerder onthulde De Standaard enkele omstreden uitspraken van Elbers. Zo zou hij een gaypride “echt vies” vinden.

Jef Elbers werd door het Vlaams Belang voorgedragen voor de raad van bestuur van het VAF. De partij distantieert zich bij monde van Chris Janssens van de uitspraken van de oud-scenarist. Volgens Janssens, Vlaams Belang-fractieleider in het Vlaams Parlement, werd Elbers voorgedragen “omwille van zijn professionele expertise als scenarioschrijver van onder meer ‘Merlina’, ‘Postbus X’ en ‘Interflix’, en niet voor zijn misplaatste uitspraken over holebi’s”. Dat laat hij weten in een reactie aan Het Laatste Nieuws.

“Onaanvaardbaar”

De kandidatuur van Elbers botst met de code Goed Bestuur voor Cultuur, vindt Groen. “Door mensen zoals Elbers te laten zetelen in de raad van bestuur van het Vlaams Audiovisueel Fonds geeft de Vlaamse regering homofobie er een vaste plek.”

“Mensen die homofobie verheerlijken en versterken, blokkeren die diversiteit in ons cultuurlandschap. In een week waarin iedereen homohaat en homofobie sterk veroordeelt, is dit echt onaanvaardbaar”, aldus Groen-Parlementsleden Lotte Stoops en Elisabeth Meuleman in Het Laatste Nieuws.

“Over haat valt niet te onderhandelen. Denkbeelden zoals racisme, transfobie of homohaat structureel inbedden in onze cultuurhuizen is ronduit schokkend. We begrijpen dan ook niet dat de Vlaamse Regering hier blind voor is.” 

“Eer aan zichzelf houden”

Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens benadrukt dat Elbers uit eigen naam spreekt “en dus absoluut niet namens het Vlaams Belang”. “Ook Jef Elbers mag gebruik maken van zijn vrijheid van meningsuiting – zelfs als die shockeert – maar wij distantiëren ons met klem van zijn platte bewoordingen.”

Of de partij om zijn ontslag zal vragen? “Jef Elbers zou de eer aan zichzelf kunnen houden”, besluit Janssens.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

1 gedachte over “Groen verzet zich tegen voordracht ‘homofobe’ bestuurder, Vlaams Belang distantieert zich”

  1. Mensen kunnen zich onbetamelijk gedragen. Zowel hetero’s als homo’s. Als ik wildplassen (door hetero’s) als onbetamelijk (of vies) bestempel dan is dat zeker geen uiting van hetero-haat. Als ik gay-bashing als onbetamelijk vind dan is dat zeker geen uiting van hetero-haat. Net zomin dat als ik gay-pride optochten onbetamelijk (of vies) vind dat dit een uiting is van homo-haat. Vandaar dat de uitspraak van Jef Elbers dan ook niets met homo-haat te maken heeft.
    Het is dan ook spijtig dat het Vlaams Belang hier zo voorzichtig op reageert.
    Anderzijds is Chris Janssens het enige Vlaamse parlementslid dat de moord in Beveren sereen behandeld heeft. Hij is de enige die de moord niet bij voorbaat in verband gebracht heeft met homohaat. Alle anderen hebben geprobeerd deze moord politiek te misbruiken.
    Niet in het minst premier De Croo en het koningshuis die nog herdenkingen bijwoonden nadat de familie van het slachtoffer had opgeroepen tot sereniteit.
    Hierbij nog deze bedenking : als een PVDA-er vermoord wordt omdat hij communist is denk je dan dat overal rode vlaggen worden uitgehangen en dat de koning en De Croo op de herdenking zullen aanwezig zijn?

Plaats een reactie

Delen