Vooruit voelt gevolgen ‘zattemansklap’ in nieuwe peiling

Conner Rousseau. Photonews

Uncategorized

Gwendolyn Rutten: “Ik sta nog altijd achter mijn keuze voor Sihame”

Anton Schelfaut

Voormalig Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten staat nog altijd achter haar keuze voor Sihame El Kaouakibi. Dat heeft ze gezegd in ‘De Zeven Vragen’ van HLN.

Toenmalig Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten haalde Sihame El Kaouakibi bij de partij. Daarbij ontving Sihame 50.000 euro steun. Journaliste Hannelore Simoens wil weten of Rutten nog steeds achter die keuze staat. “Natuurlijk sta ik daar achter. Ik ga daar ook niet over blijven praten. Ik ben een politiek engagement aangegaan. Dat hield ook in dat zij financiële steun zou krijgen voor haar campagne en haar omkadering. Op dat moment vond de hele partijtop het een enorm goede zaak dat Sihame de stap naar de politiek wilde zetten.”

Rutten erkent dat dat pijnlijk is voor de vele militanten, die zich dagelijks op vrijwillige basis inzetten voor de partij. “Als je je verantwoordelijkheid neemt en je neemt de leiding, dan maak je keuzes. Iedereen heeft het recht om die keuzes nadien in vraag te stellen. Iedereen heeft het recht om te zeggen dat ze het daar niet mee eens waren. Ik heb die keuze gemaakt en ik sta daar ook achter. Als er vandaag dingen anders moeten gebeuren, is dat het volste recht van de voorzitter om dat te doen. Dan leg ik mij daar ook helemaal bij neer.”

Of er in de zaak-El Kaouakibi sprake is van financieel gesjoemel? “Dat zullen we zien. Tot nu toe gaat het om onduidelijkheden.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen