Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA)

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA)

Uncategorized

Jambon wil terrassen open met Pasen

Pieter Van Berkel

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) wil de terrassen open in de paasvakantie. Dat zegt hij in De Ochtend op Radio 1.

“Wat mij betreft – maar we moeten de coronacijfers iedere dag blijven volgen – komen de kleine versoepelingen in april niet in het gedrang”, zegt Jambon. “Maar in deze pandemie is het altijd met twee woorden spreken.”

“Geen versoepeling”

Jambon wil een heropening van de horecaterrassen zelfs geen versoepeling noemen. “Dat blijft een goed idee, en heeft niets met versoepelingen te maken”, klinkt het. “We hebben de samenscholing met 10 mensen buiten toegelaten. Als het goed weer gaat worden, dan kruipen de mensen bij elkaar. Gaan we daar telkens de politie op afsturen?”

“Je kan beter de samenscholing spreiden”, zegt de minister-president. “Terrassen met vier aan tafel, goed georganiseerd, met ontsmetting, en afstand: dat zou beter zijn. Mensen gaan toch buitenkomen.”

Tegelijkertijd tempert hij de verwachtingen. Hij wijst daarvoor naar de federale regering. “Er moet consensus zijn”, aldus Jambon. “De federale regering zet haar hakken in het zand, ik noteer dat en ik denk ‘dat de terrassen in de paasvakantie niet zullen opengaan’. Het zal aan bod komen op het Overlegcomite van volgende week.”

Telewerk

Daarnaast pleit Jambon ervoor om het verplichte telewerk af te bouwen en terugkeermomenten in bedrijven te organiseren. “In het organiseren kan je meer resultaat boeken dan in het dicht gooien van alles”, klinkt het.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen