Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Uncategorized

Midden april eerste leveringen vaccin Johnson & Johnson

Anton Schelfaut

De Amerikaanse farmareus Johnson & Johnson zal midden april starten met de levering van 1,4 miljoen coronavaccins aan ons land. Dat heeft Dirk Ramaekers, het hoofd van de taskforce vaccinatie, zaterdag aangekondigd. Van het Johnson & Johnson-vaccin is slechts één prik nodig.

“Het leveringsschema wordt in de eerste helft van komende week verwacht. Op basis van de huidige informatie zullen we op 1,4 miljoen dosissen kunnen rekenen in het tweede kwartaal”, meldt Dirk Ramaekers. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Dinsdag maakte minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) bekend dat Astra-Zeneca de komende maanden tot 3 miljoen vaccins minder zal leveren. Voor het Johnson & Johnson-vaccin volstaat één prik. Dat is goed nieuws voor de vaccinatiecampagne, denkt Ramaekers. “Als het bedrijf levert zoals verwacht, kunnen de leveringen mogelijk wel de verminderde leveringen van AstraZeneca goedmaken.”

Verder zal de taskforce ook niet langer een tweede dosis van het Pfizervaccin in stock houden. Die voorzorgsmaatregel is niet meer nodig, aangezien Pfizer de leveringsbeloften goed nakomt. Tot eind april zou België 1,43 miljoen vaccins van Pfizer/BioNTech krijgen. Samen met mei en juni zou het gaan om 4,6 miljoen dosissen. “Enkel met Pfizer kunnen we een correcte planning maken, zij komen tot nog toe hun beloftes na. AstraZeneca daarentegen levert niet de aantallen die het belooft”, besluit Ramaekers.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen