President Maduro. Foto Shutterstock.

President Maduro. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Na Trump nu ook Venezolaanse leider Maduro geschorst door Facebook

Ruben Notteboom

Facebook heeft opnieuw een nationale leider van het platform verwijderd of geschorst. Deze keer werd de leider ven Venezuela, Maduro, geschorst. Hij beschuldigt het platform van “digitaal totalitarisme”. Zijn account is niet permanent geschorst, maar wel 30 dagen.

Volgens Facebook zou president Nicolas Maduro de regels rond desinformatie over Covid-19 geschonden hebben. In een reactie aan Reuters verklaart Facebook dat er ook een video werd neergehaald waarin Maduro ‘Carvativir’ voorstelde als geneesmiddel tegen het virus. Er is echter geen bewijs dat Carvativir het virus zou kunnen bestrijden. Facebook laat enkel informatie toe erkend door de Wereldgezondheidsorganisatie.

“Een supranationaal bedrijf dat eigen wetten wil afdwingen”

Het Venezolaanse ministerie van Informatie reageerde scherp. Ze beschuldigen Facebook van het “verwijderen van content die bedoeld is om de pandemie te bestrijden. Carvativir als retroviraal is een nationaal product van eigen ontwikkeling. We zien hier digitaal totalitarisme van een supranationaal bedrijf dat zijn eigen wet wil afdwingen in alle landen van de wereld.” Facebook weigerde daarop te reageren volgens Reuters.

Venezolaanse dokters raden het product echter niet meteen aan. Volgens hen zijn de effecten van het middel nog niet bewezen. Carvativir is namelijk een middel afgeleid van tijm. Tijm wordt al eeuwen als traditioneel geneesmiddel gebruikt. Of het echt zou werken is echter niet bewezen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen