Naar de Verenigde Marxistische Staten van Amerika?

Een antifa betoging in Portland, dat geteisterd blijft door uiterst-linkse betogingen en dito geweld en plunderingen.

Uncategorized

Naar de Verenigde Marxistische Staten van Amerika?

Marc Joris

Bij interne verkiezingen binnen de Democratische Partij in Nevada werd de partijleiding volledig overgenomen door volgelingen van Bernie Sanders. Openlijke, keiharde socialisten dus. Waarschijnlijk zelfs communisten. Het is een teken aan de wand.

Alle vijf de topfuncties binnen de partij vielen in hun handen, inclusief het partijvoorzitterschap. De Democraten in Nevada waren al héél ver naar links opgeschoven. Zij waren zo “liberal” en progressief dat hun gouverneur in 2017 zelfs een “statement of emergency” uitvaardigde omdat de beschikbare marihuanavoorraden gevaarlijk waren geslonken. Niet echt een “state of emergency”, maar het kwam wel aardig in buurt.

Partijschatkist

Bij de presidentsverkiezingen vorig jaar waren die progressieve Democraten allerminst onder invloed van drugs toen zij de telling van de stemmen organiseerden. Hun fraudesysteem was tegelijk vernuftig en efficiënt.* Toen waren zij nog heel goed bij de pinken. Dit keer lieten ze zich verrassen. Achter de schermen hadden de aanhangers van Sanders hun interne coup met leninistische efficiëntie voorbereid. Ze konden in één etmaal de macht overnemen. Alleen op één punt faalden ze. Hun Democratische kameraden hadden zoals alle linksen heel goed aan het geld gedacht: hun partijschatkist van 450.000 dollar werd tijdig in veiligheid gebracht. Alle staf– en kaderleden van de Democraten in Nevada hebben intussen ontslag genomen, van de “executive director” tot de medewerkers onderaan in de hiërarchie. Zij hadden er wel voor gezorgd eerst hun ontslagpremies op te strijken.

* Klik hieronder voor een overzicht van de problemen met de Amerikaanse verkiezingen waarnaar wordt verwezen.

https://redactie.palnws.be/2020/11/verkiezingen-met-een-geurtje-aan/

Ach, hoe herkenbaar is dat allemaal als men de cultuur van zelfbediening en gesjoemel van de sociaaldemocraten in Europa kent… Ik heb medelijden met de Russische socialisten en sociaaldemocraten die na de Burgeroorlog door hun oude bolsjewistische bondgenoten werden afgemaakt, letterlijk dan. Zij konden in 1917 misschien nog niet weten wat voor vlees zij met de communisten in de kuip hadden. Hedendaagse linksen hebben dat excuus niet. Zij zouden beter moeten weten. Wie met hyena’s samenwerkt, moet niet jammeren als hij verslonden wordt. Maar wat in Nevada is gebeurd op de schaal van een kleine deelstaat met ongeveer drie miljoen inwoners, zou wel eens een voorbode kunnen zijn van het lot dat de communisten voor heel de VS in petto hebben. 

Recept voor fraude

De Democraten hebben in 2020 in heel het land het anarchistische en communistische tuig van Antifa en BLM gemobiliseerd en vrijuit laten brandstichten en plunderen in de hoop daarmee president Trump ten val te brengen. De mislukte bestorming van het Witte Huis was daarbij een dieptepunt. Ook de linkse terreur in Portland en Seattle ligt nog vers in het geheugen. Maar dat is voorbij, toch? 

Nee, helemaal niet. De hyperprogressieve Democratische burgemeester van Portland was één van de voorvechters van “Defund Police”, en hij bracht dat ook in praktijk. Maar toen hij werd geconfronteerd met de realiteit, in de vorm van een angstwekkende stijging van het aantal moorden en andere misdaden, besloot hij toch een paar miljoen dollar extra vrij te maken om opnieuw meer politiemensen aan te werven. Het is overigens nog onzeker of zijn gemeenteraad dat zal willen of durven goedkeuren. Maar toch begonnen de linkse terreurgroepen opnieuw met hun aanvallen op het federale gerechtsgebouw in de stad. Opnieuw werd dat belegerd en werd er – voor de zoveelste keer – brand gesticht, terwijl er nog mensen in het gebouw. aanwezig waren. 

De Democraten hadden misschien gedacht dat zij na de verkiezingen tot de normaliteit zouden kunnen terugkeren. Ze dachten misschien dat zij de verkiezingen hadden gewonnen, of toch zeker de tellingen. Maar zij hebben de demonen van anarchie en communisme ontketend en ze zijn daar nu de gijzelaars van. De echte overwinnaars zijn de marxisten. De censuur is verstikkender dan ooit. De nieuwe verkiezingswetgeving die de Democraten eenzijdig door het Congres hebben gejaagd, is een recept voor onbeperkte fraude. De nakende regularisatie van negen miljoen illegalen zal de balans nog meer doen doorslaan ten nadele van de Republikeinen. 

Volksverhuizing

En intussen stromen duizenden immigranten uit Latijns-Amerika weer de VS binnen, in een volksverhuizing die doet denken aan de beginfase van de invasie van Europa in 2015. De Democraten doen alsof er niets aan de hand is. Waarom zouden ze ook iets doen? Allemaal kiesvee dat tegen de Republikeinen gebruikt kan worden. Lenin liet in 1917 het Russische parlement met bajonetten uiteenjagen. Zijn hedendaagse navolgers zijn wel wijzer. Zij houden een façade van democratische structuren in stand, maar ze zorgen er wel voor dat hun tegenstanders nooit meer de verkiezingen zullen kunnen winnen. Net zoals er in de Duitse “Democratische” Republiek nog wel andere partijtjes werden gedoogd naast de socialistische Eenheidspartij SED. Ze waren toch kansloos. Als dit in de VS tot een gewelddadige tegenreactie leidt, dan hebben de Democraten dan alleen aan zichzelf te danken. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Marc Joris bezit een groot rechtvaardigheidsgevoel en is gespecialiseerd in geschiedenis, islam en het communisme. Gezien de treffende uiterlijke gelijkenis verzorgt hij voor PAL NWS de rubriek de Anti-Marx.

1 gedachte over “Naar de Verenigde Marxistische Staten van Amerika?”

  1. Zoals blijkt uit dit excellente artikel, rechts kan nog veel leren van linkse politiek strategieën.
    De essentie van politiek is het verwerven van macht, niet het verkondigen van waarheid en rechtvaardigheid.
    Want wie de macht heeft kan waarheid en de regels naar eigen inziens bepalen.

Plaats een reactie

Delen