Minister Vandenbroucke hekelt "leugens en onzin" op coronabetogingen: "Dat moet stoppen"

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). Photo News

Uncategorized

Studiedag ‘Energie en Klimaat’ bij Vlaams Belang: “Het alternatief voor groen dogmatisme”

Anton Schelfaut

Zondag zond het Vlaams Belang haar digitale studiedag over klimaat en energie uit. Volgens de partij bestaat er wel degelijk “een realistisch, betaalbaar alternatief voor het groene dogmatisme”.

De Nederlandse fysicus en wetenschapsjournalist Marcel Crok beet de spits af. Volgens Crok is de klimaathysterie, die van groen en extreemlinks naar het centrum is overgewaaid, nergens voor nodig. Kamerlid Kurt Ravyts (Vlaams Belang) sloot zich daarbij aan. “Het Vlaams Belang laat het klimaatvraagstuk over aan de wetenschap.”

Kernuitstap

Vlaams Belang is tegen de paarsgroene kernuitstap en vroeg aan de Amerikaan Michael Shellenberger wat de gevolgen van zo’n kernuitstap kunnen zijn. Aangezien kernenergie de helft van onze energiemix uitmaakt, zal hernieuwbare energie het gat van de kernuitstap nooit dichten. Daardoor dreigt België enorm afhankelijk te worden van het buitenland, voorspelt Shellenberger.

Kamerlid Reccino Van Lommel (Vlaams Belang) omschreef de kernuitstap als “een rondje poker”, vermits de vervanging van de capaciteit door gas helemaal niet gewaarborgd is. Op die manier brengen onder meer CD&V en Open Vld onze bevoorradingszekerheid ernstig in gevaar. Bovendien, zo meent Van Lommel, is de angst voor kernenergie ongegrond.

Hernieuwbare energie

Daarna was het de beurt aan Vlaams parlementslid Sam Van Rooy (Vlaams Belang). Hij vertelde dat hernieuwbare energie helemaal niet zo groen blijkt te zijn en bovendien nog eens veel complicaties met zich meebrengt. De “klimaatreligie” kost volgens Van Rooy handenvol geld.

Voor het Vlaams Belang moet energie getoetst worden aan betaalbaarheid, betrouwbaarheid en of het beter is voor het milieu. Zo besloot fractieleider in het Vlaams Parlement Chris Janssens (Vlaams Belang).

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

3 gedachten over “Studiedag ‘Energie en Klimaat’ bij Vlaams Belang: “Het alternatief voor groen dogmatisme””

  1. Beste Tom,

    welke idioten het zomzeruur weer ingevoerd hebben moesten ze in t zottenhuis steken!! ‘ smorgens is het sneller warm en ’s avonds jengelen de kinderen omdat ze niet kunnen slapen, maar wat ik vooral erg vind is dat de natuur er zo onder lijdt, bomen en planten staan s’ avonds laat nog in de hete zon, vele planten begeven het, maar ja, iedereen moet een terrasje kunnen doen he !! daar heeft die van de EU niet aan gedacht en ook Anuna niet. ik zie al een paar jaar in mijn tuin de vernieling van die lange uren zon !!

  2. Geen woord over de studiedag over klimaat en energie in de mainstreammedia want georganiseerd door het Vlaams Belang en bovendien wordt elke goed onderbouwde kritische benadering van de klimaathysterie onder de mat geveegd en genegeerd.
    Door het Vlaams Belang te blijven plaatsen onder een cordon médiatique en door steeds maar politiek correct gekleurd nieuws te brengen verliezen de Vlaamse media bij de weldenkende Vlaming alle geloofwaardigheid en bereiken dus net het tegenovergestelde. Dergelijke media? Nee bedankt! Arm Vlaanderen.

  3. De zon trekt zich niets aan van het menselijk ingesteld zomer- of winteruur. De natuur gaat gewoon zijn eigen gang. De planten kennen ook geen uur of tijd. Uw kinderen daartegen wel, daar hebt u gelijk in, en daarom vind ik het ook absurd om die veranderde uurregeling te hebben ingevoerd. Liefst zo vlug mogelijk weer afschaffen, maar daar bakkeleien onze superintelligente verkozenen van het Europees parlement nu reeds jaren over, bij gebrek aan bezigheid. Hun kostbare tijd moet toch ingevuld worden !

Plaats een reactie

Delen