Thierry Baudet pikt racistische belediging van linkse cabaretier niet langer en verlaat studio

Foto: Shutterstock. Campagnebus Thierry Baudet. Thierry Baudet pikt racistische belediging van linkse cabaretier niet langer en verlaat studio

Uncategorized

Thierry Baudet pikt ‘racisme’ belediging van linkse cabaretier niet en verlaat studio

Kristof Luypaert

FvD-partijleider Thierry Baudet verliet donderdagavond de tv-studio van Jinek een praatprogramma. Dat deed Baudet nadat hij in een soort humoristisch ’cabaret’ van Martijn Koning, voor racist werd versleten. Opnieuw ging het over de antisemitische appjes van Baudet. Eerder liet men beelden zien waar Theo Hiddema toegaf racistische apps van Baudet te hebben gezien. Maar vlak na de uitzending liet Hiddema op Twitter weten dat hij eenzijdig was geciteerd. Dat schrijft de Telegraaf.

In de ‘grap’ van Martijn Koning steekt deze de draak met de Joodse achtergrond van Thierry’s verloofde Davide en spot hij met Baudets Indonesische roots. “Zometeen word je vader van Menachem of Sarah Baudet en dan voel je je als antisemitische kiezer toch behoorlijk in je bruine hemd gezet”, zegt Koning over Davide.

En Koning doet er vervolgens nog een schepje bovenop door Baudet in het racistische verdomhoekje te duwen: “Als ik racist was zou ik ook niet op u stemmen. U zegt wel braaf dat Europa wit moet blijven en zo maar u bent zelf behoorlijk homeopathisch verdund met allerlei Indonesisch dna.”

Op die manier gaat de cabaretier stapje voor stapje verder in de beledigingen tegenover Baudet voor wie op een gegeven moment de maat vol is als Koning zegt: “Racisten hebben misschien een mankement aan hun hersenen maar met hun ogen is niets mis. Stemmen ze u aan de macht, dan wordt iedereen met een zwarte kleur eruit gegooid, maar dan krijgen we ineens heel veel Aziaten hier.”

Felle discussie met Farid Azarkan (Denk)

In het programma van Eva Jinek ging Baudet ook in debat met Denk-fractievoorzitter Farid Azarkan. En ook dat leverde nog een pittige discussie op. Baudet noemde het jammer dat hij steeds geframed wordt door de partij van Azarkan.

“Schandalige hetze tegen Baudet: ik gooi er een middelvingerstem tegen aan”

Hiddema, zelf voormalig FvD Tweede Kamerlid die vooraf geïnterviewd was voor Jinek zei in een fragment dat hij op de hoogte was van racistische appjes van Baudet zelf. Maar onmiddellijk na de uitzending reageerde die al op Twitter dat hij zich misbruikt voelde door Jinek verkeerd: “Ik begrijp nu dat mevrouw Jinek mijn optreden bij Jaïr zo weergeeft alsof ik Baudet neerzet als racist. Daar gaan we weer! Onvermeld is kennelijk gebleven dat ik ook heb gezegd dat ik Baudet heb leren kennen als een onbekommerd mensenkind dat te vrolijk in het leven staat om mensen vanwege een kleurtje te kunnen bejegenen.”

Cabaretier Martijn Koning liet via Instagram weten dat zijn ‘satirische’ stukjes deel uitmaken van de vrijheid die hij van de redactie krijgt maar dat de redactie vooraf niet op de hoogte was.

Ook RTL politiek verslaggever Floor Bremer distantieerde zich intussen al totaal van de inhoud van de ‘satire’ die gebracht werd door Koning.

Intussen heeft de ‘satirische’ aanval van de cabaretier een onverwacht effect op de houding van sommige Nederlandse twijfelende kiezers. Zo kondigt iemand aan dat hij nu zeker voor Baudet gaat stemmen: “Het spijt me maar door dit optreden van deze cabaretier ga ik dus op FVD stemmen. Ik was aan het zweven en had Forum volledig afgeschreven, maar deze hetze tegen Baudet is zo schandalig dat ik er een middelvingerstem tegenaan gooi. Stelletje achterbakse teringlijers.”

https://twitter.com/homouniversalix/status/1370184466119921669?s=20

Het waren overigens zeker niet alleen de fans of kiezers van Baudet zelf die afwijzend reageerden op het stukje ‘cabaret’ van Konings.

https://twitter.com/maIiciouslove/status/1370139328479948816?s=20

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

2 gedachten over “Thierry Baudet pikt ‘racisme’ belediging van linkse cabaretier niet en verlaat studio”

Plaats een reactie

Delen