Sammy Mahdi (CD&V) - Afbeelding: Photonews

Sammy Mahdi (CD&V) - Afbeelding: Photonews

Uncategorized

Twee doden bij instorting van hotelbalkon in Luik

Niels Geerinck

Twee personen – een 67-jarige man en een 47-jarige vrouw – zijn overleden na de instorting van een balkon zondagnamiddag aan de achterkant van het Ryad Mogador-hotel, aan de Boulevard de la Constitution in de Luikse wijk Outremeuse.

Dat heeft het parket van Luik maandag bekendgemaakt. De zaak opende zowat zes maanden geleden. Het incident gebeurde zondag rond 17.00 uur en eiste in eerste instantie één slachtoffer. De man overleed ter plaatse. Het parket zei maandag dat een tweede slachtoffer aan haar verwondingen was bezweken.

De exacte omstandigheden en de oorzaak van het ongeval zijn nog niet bekend. Op het ogenblik van de feiten bevonden zich vier mensen op het balkon op de derde verdieping van het hotel. Er werd gewerkt aan het hotel, dat in september werd ingehuldigd.

De twee andere mensen die op het balkon zaten, waaronder de uitbater van het hotel, raakten gewond maar hun leven is niet in gevaar, aldus het parket. Na het incident werd een deel van de Boulevard de la Constitution voor het verkeer afgesloten om de hulpverlening mogelijk te maken.

Er wordt een deskundige aangesteld om de plaats te onderzoeken en de oorzaak van het ongeval te bepalen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen