Minister Frank Vandenbroucke. Foto Photonews.

Minister Frank Vandenbroucke. Foto Photonews.

Uncategorized

Vandenbroucke dreigt: “Als onderwijs geen extra maatregelen neemt zullen we in andere sectoren forse maatregelen moeten nemen”

/

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) waarschuwt dat er “forse maatregelen” genomen zullen worden indien het onderwijs geen extra maatregelen neemt in de strijd tegen het coronavirus. Vandenbroucke zou gepleit hebben voor een verlengde paasvakantie, maar die komt er niet.

Een zichtbaar teleurgestelde en zelfs boze Frank Vandenbroucke na het Overlegcomité afgelopen vrijdag. Achteraf bleek dat Vandenbroucke tijdens dat Overlegcomité gepleit had voor verschillende verstrengingen, maar dat het vaak ‘Vandenbroucke tegen de rest’ was.

Zeker in het domein van onderwijs was de strijd bits. Die bevoegdheid ligt bij de regio’s en dus niet bij Vandenbroucke, maar dat de onderwijsministers weigerden om de scholen te sluiten leidde naar verluidt tot woede bij Vandenbroucke.

Vandenbroucke wil verstrengingen

De onderwijsministers kregen van premier Alexander De Croo wel de taak om “opnieuw aan de tekentafel” te gaan zitten. Dat zou dit weekend gebeurd zijn, met als resultaat dat er enkele extra maar relatief kleine maatregelen komen. De refters worden gesloten, er wordt een regeling gemaakt voor speeltijden op verschillende tijdstippen en klassen zullen sneller in quarantaine geplaatst worden.

Geen verlenging van de paasvakantie dus of extra afstandsonderwijs. Dat was nochtans wat minister Vandenbroucke graag wilde. Het is dus nog maar de vraag of Vandenbroucke tevreden is met dat resultaat. Hij zei vandaag nog dat er meer maatregelen nodig zijn in scholen, als dat niet gebeurt “zullen we in andere sectoren forse maatregelen moeten nemen, want niets doen is een riskante gok”, zo dreigde Vandenbroucke dus met nieuwe verstrengingen. “Als we ons beperken tot de maatregelen die vrijdag genomen zijn, is dat een risico.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “Vandenbroucke dreigt: “Als onderwijs geen extra maatregelen neemt zullen we in andere sectoren forse maatregelen moeten nemen””

  1. Min. Ben Weyts was duidelijk verbolgen over de federale ministers De Croo en VDB en beet tijdens TV journaal goed van zich af. Het VTM wichtje was er schijnbaar niet blij om. GOEDZO BEN! Eindelijk een Vlaams (NVA) minister die ruggengraat laat zien………..nu de minister president nog.

Plaats een reactie

Delen