Vlaams Belang wil onderzoek naar woke-censuur aan universiteiten. Foto Photonews.

Vlaams Belang wil onderzoek naar woke-censuur aan universiteiten. Foto Photonews.

Uncategorized

Vlaams Belang wil onderzoek naar “woke-censuur” in hoger onderwijs

/

Vlaams Belang wil dat er, net als in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, ook in ons land een onderzoek wordt gestart naar de invloed van censuur in het hoger onderwijs. N-VA en minister van Onderwijs Ben Weyts vinden dat niet nodig.

“De woke-cultuur in Europa is aan een opmars bezig”, stelt Vlaams Belang. “Woke is de extremere vorm van politieke correctheid en is afkomstig uit Amerikaanse universiteitscampussen. In de praktijk wordt het vooral gestuurd door extreemlinks militantisme. Het opzet is om burgers her op te voeden en door het uitoefenen van militante druk lesinhouden te veranderen en (zelf)censuur te bekomen.”

Het Vlaams Belang wijst erop dat zowel in Frankrijk als het Verenigd Koninkrijk al onderzoeksinitiatieven genomen worden om de invloed van deze zogenaamde cultuurmarxistische censuur tegen te gaan, en dat is volgens hen ook in ons land nodig. “Ook in het Vlaamse hoger onderwijs begint deze beweging vaste voet te krijgen”, klinkt het.

N-VA vindt onderzoek niet nodig

De partij stelde een parlementaire vraag aan minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), die niet inging op de vraag voor een onderzoek. “Ik vertrouw erop dat hogescholen en universiteiten onregelmatigheden of censuur melden”, aldus Weyts. “Als die dat niet doen, hebben we altijd onze regeringscommissarissen, die desgevallend zaken kunnen onderzoeken en kunnen melden.” N-VA-onderwijsspecialist Koen Daniëls trad de minister en stelde dat woke-activisme aan onze universiteiten “al bij al goed meevalt”

“Ik roep u toch op om de vinger aan de pols te houden”, reageerde Vlaams Belang-parlementslid Kristof Slagmulder. “De cancelcultuur die in Europa en dus ook in Vlaanderen aan een opmars bezig is, moet zeker bestreden worden. De academische vrijheid moet gegarandeerd kunnen blijven. Dat betekent dat kritische vragen over alle denkbare onderwerpen gesteld moeten kunnen blijven worden, ook al zijn ze rechts of conservatief geïnspireerd, zonder dat een bepaald deel van het academisch personeel daardoor geïntimideerd wordt door hun linkse collega’s, wat blijkbaar in het verleden toch al gebeurd is.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




2 gedachten over “Vlaams Belang wil onderzoek naar “woke-censuur” in hoger onderwijs”

  1. De houding van de N-VA is in deze dus al even slap als de Republikeinen in de VS.
    Die hebben er zich daar ook nooit veel van aangetrokken. Die beweerden altijd dat, wanneer die studenten eenmaal in de echte wereld moesten leven en werken, ze dan wel zouden bijdraaien en hun seksistische en racistische identiteitspolitiek zouden laten varen. Niets is minder waar gebleken. Nu zijn diezelfde Republikeinen verbaasd dat ze gecensureerd en “gecancelled” worden door overmachtige “woke” (tech)bedrijven waar veel van die jeugd nu hun radicaal “wokeism” doordrukken.

  2. Ofwel begrijpen NVA’ers niet volledig de draagwijdte en dreiging die uitgaat van de marxistische infiltratie en intimidatie en dit ook voor hen zelf!
    Ofwel onderschrijven zij de woke & cancel culture.

Plaats een reactie

Delen